Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Greškama u poraz

Foto: Efes - Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde večeras su gostovali ekipi Anadolu Efesa. Iako se i pre utakmice znalo da je Efes favorit u ovom susretu, Zvezda je dopustila domaćinu da ostavari ubedljivu pobedu 85:70.

Ognjen Kuzmic - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB19
Foto: Euroleague.net

Naime, kao i u nekim prethodnim utakmicama crveno-beli košarkaši napravili su dovoljno grešaka da sami sebi otežaju put do povoljnijeg rezultata. Igra u napadu našeg tima je bila izuzetno nepovezana u prvoj četvrtini, pa je Efes ostvario prednost od 21:9.

U drugom periodu izabranici Andrije Gavrilovića su odigrali malo bolje ali to je bilo dovoljno samo da razlika ostane ista na poluvremenu.

Tek u trećem periodu Zvezda je pokazala svoje pravo lice. U ovoj četvrtini naši košarkaši su igrali mnogo organizovanije u polju napada, jače u odbrani, pa je sve to rezultiralo da na 1:42 do kraja 3/4 Zvezda dođe u vodstvo 49:51. I kada je trebalo ovu četvrtinu rutinski privesti kraju, naši košarkaši prave nekoliko glupih grešaka, pa Efes ponovno preokreće meč u svoju korist i vodi na kraju ovog perioda sa 56:51.

A onda u poslednjem periodu nastaje još veći pad u Zvezdinoj igri što domaćini koriste i na kraju dolaze do zaslužene i ubedljive pobede 85:70.

Razlozi Zvezdinog poraza leže pre svega u slaboj organizaciji napada, posebno u prvoj i četvrtoj četvrtini. Druga i treća četvrtina su pokazale da Zvezda može da igra bolje, ali definitivno je večeras falio rezervno plej (Čović nije faktički odigrao apsolutno ništa), kao i Bili Beron koji je definitivno u šuterskoj krizi, a od kojeg su u klubu, kao i navijači, mnogo očekivali. Takođe, u rotaciji je večeras falila energija Mohameda Fajea koji nije nastupio zbog povrede, a Boriša Simanić je (kao i Čović) večeras odigrao dosta loše, pa se i tu mogu tražiti uzroci ovog poraza.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Lorenzo Braun sa 18 poena, dok su svi ostali bili jednocifreni. Kod Efesa je ubedljivo najefikasniji bi bivši Zvezdin plej, Vasilije Micić sa 26 poena.

Crveno-beli već u četvrtak dočekuju u Beogradu ekipu Himkija i pokušaće da se vrate na pobednički kolosek što se Evrolige tiče.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama