Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

„Vučice“ u „šestoj brzini“

ŽFK Crvena zvezda - ŽFK Vojvodina

U okviru 8. kola Super lige Srbije u fudbalu za žene fudbalerke Crvene zvezde su na terenu sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“ dočekale ekipu novosadske Vojvodine. Po prohladnom vremenu „Vučice“ su ubedljivo savladale gošće iz „srpske Atine“, a po prikazanom na terenu pobeda je mogla biti i ostvarena sa više golova razlike.

ŽFK Crvena zvezda : ŽFK Vojvodina 6:1 (3:0)

I pre početka susreta znalo se da su igračice trenera Slaviše Čule apsolutni favoriti u ovom susretu, ali hrabra igra Novosađanki samo je doprinela na dinamici i interesantnosti susreta. Gošće jesu igrale sa pojačanom defanzivnom linijom, ali se nisu libile da iz kontri i polukontri ugroze gol reprezentativne golmanke Sare Cetinje.

Već u 2. minutu crveno-bele su prvi put pripretile. Presing na poslednju liniju Novosađanki ivršile su Andrijana Trišić, Jovana Aranđelović i Mirela Tenkov i primorale gošće na grešku, Usledila je akcija Sande Malešević i Mirele Tenkov, ali je golmanka novosadskih crveno-belih Tatjana Perenčević intervenisala ispred Jovane Stojanović. Tri minuta kasnije Jovana Stojanović je „probila“ po levom krilu, uputila centaršut po zemlji, a Jovana Aranđelović je sa 13, 14 metara od gola loptu poslala iznad prečke.

Sedmi minut susreta donosi prvi korner za Vojvodinu nakon kojeg je Sara Cetinja pravovremeno intervenisala, a u 10. minutu Jovana Miladinović je u poslednjem minutu odnela loptu ispred Nikoline Plavšić.

Dva minuta kasnije viđena je akcija koju su naše igračice često koristile na ovom susretu. Andrijana Trišić je dijagonalom pronašla Neli Mbape na desnom krilu. Zvezdina Kamerunka je ušla u šesnaesterac, uputila centaršut, ali je Mirela Tenkom loše zahvatila loptu glavom, pa je prilika otišla u nepovrat. Gotovo pola Zvezdinog tima učestvovalo je u akciji u 16. minutu. Sanda Malešević, Andrijana Trišić, Jovana Aranđelović, Neli Mbape i Mirela Tenkov učestvovale su u akciji koju je udarcem iskosa sa leve strane završila Jovana Stojanović, ali je lopta pogodila samo spoljni deo mreže.

Novu priliku gošće su imale u 20. minutu susreta. Upućen je dubinski pas ka Zlati Milanović, ali je Sara Cetinja pratila akciju i pravovremenim istrčavanjem otklonila potencijalnu opasnost.

Terensku inicijativu „Vučice su krunisale u 28. minutu. Jovana Aranđelović je preciznom dijagonalom uposlila Neli Mbape na poziciji desnog krila. Hitronoga fudbalerka lako se oslobodila Dejane Magovčević i udarcem sa sedam, osam metara po prvi put zatresla novosadsku mrežu – 1:0.

U 34. minutu viđena su uzbuđenja na obe strane. Prvo je strelac vodećeg gola Neli Mbape faulirana, a prekršaj je izvela Sanda Malešević. Zvezdina „17“ je uputila direktan udarac na gol, ali je golmanka Novosađanki Perenčević izboksovala loptu koja stiže do Andrijane Trišić čiji je udarac sa 16 metara izblokiran i time su gošće krenule u kotranapad. Imale su Novosađanke čak četiri igračice u fazi napada naspram dve odbrambene naše ekipe, ali je pas ka Zlati Milanović bio nešto jači te je Sara Cetinja novim istrčavanjem sprečila izglednu šansu gostujuće ekipe.

Nastavile su crveno-bele sa napadačkim akcijama i u finišu prvog poluvremena. Posebno su se u tom delu igre istakle Sanda Malešević, Jovana Aranđelović, Andijana Trišić i Jovana Stojanović, ali do promene rezutata nije došlo. Ipak, u 40. minutu susreta Novosađanke su i drugi put „kapitulirale“. Fantastično je Jovana Miladinović uposlila Jovanu Stojanović koja se bez većih problema oslobodila svojih pratilaca Anastasije Vuksanović i Larise Savić, ušla je u šesnaesterac i iskosa sa leve strane pogodila suprotan gornji ugao Tatjane Perenčević – 2:0.

Akcija iz fudbalskih udžbenika viđena je u 42. minutu. Anđela Krstić, Jovana Miladinović i Mirela Tenkov su brzo razmenile pasove, da bi Zvezdin centarfor uposlio Jovanu Stojanović na levom krilu. Popularna „Žiga“ uputila je centaršut po zemlji koju je jedna gostujuća igračica izblokirala, a na loptu je natrčala Andrijana Trišić, uputila udarac, ali je lopta završila pored desne stative novosadskog gola.

U poslednjim trenucima prvog dela igre „Vučice“ stižu do novog pogotka. Dugo je akcija trajala. Jovana Stojanović je oduzela loptu Larisi Savić, uputila centaršut, ali su gošće intervenisale izbacivši loptu u korner. I nakon kornera igračice Vojvodine su loptu izbacije van svog šesnaestarca, ali ona stiže do Andrijane Trišić koja odlično centrira, a na drugoj stativi Mireli Tenkov je ostalo samo da se „pokloni“ – 3:0.

Drugo poluvreme zpočinje pokušajem Anđele Krstić sa distance, a ista igračica je u 53. minutu bila začetnik akcije nakon kojeg se mreža gošći ponovotresla. Presekla je Anđela jednu akciju Novosađanki, uposlila Andrijanu Trišić koja je uputila pas ka Mireli Tenkov i egzekucija je bila neminovna – 4:0.

Posle oporavka od povrede u 57. minutu na teren je ušla Teodora Burkert zamenivši Anu Šćepanović i u svojom prvom kontaktu sa loptom mogla je da zatrese mrežu, ali je njen udarac zaustavila stativa.

I tri minuta kasnije začetnik akcije bila je Teodora Burkert. Uputila je odličan centaršut. Gošće loptu iѕbacuju do Andrijane Trišić. Popularna „Njanja“ upošljava Jovanu Stojanović koja preciznim udarcem sa 18 metara postiže svoj drugi, a Zvezdin peti pogodak – 5:0.

Pre novog pogotka naše ekipe udarac sa distance je oprobala i Jovana Aranđelović, a u 65. minutu akciju započinje Nikolina Milović, upošljava Jovanu Stojanović koja vara dve protivničke igračice i upućuje oštar centaršut. Golmanka novosadske ekipe nije uspela da stigne do lopte na koju natrčava Neli Mbape i rutinski trese mrežu – 6:0.

Mogle su crveno-bele u nastavku susreta da stignu do još nekog pogotka, ali je možda malo i sreće bilo potrebno Mireli Tenkov u 66, Neli Mbape u 75, Anđeli Krsić u 79. i ponovo Mireli Tenkov u 82. minutu kada je sa svega par metara u skoku umesto mreže pogodila stativu.

Do više nego zasluženog počasnog pogotka gošće stižu u 85. minutu. Loš pas je Nikolina Milović uputila ka Zvezdinoj Južnoafrikanki, gošće su uzele loptu i nakon kombinacije po levom krilu Andrijana Delić je ušla u šesnaesterac i preciznim udarcem matirala Saru Cetinju – 6:1.

U poslednjim trenucima susreta nakon Sanda Malešević je „izbacija“ u prvi plan Mirelu Tenkov, ali je njen udarac završio pored stative.

Sve u svemu, viđena je dobra fudbalska predstava dveju ekipa koje u aktuelnoj sezoni imaju potpuno suprotne ambicije. Mora se istaći da raduje borbenost, želja i voljni momenat koji naše igračice prikazuju u prethodna dva susreta, dok Novosađanke i pored šest primljenih golova moraju da budu zadovoljne jer ukoliko ovakvu igru prikažu i u mečevima protiv sebi ravnopravnih ekipa ni opstanak u društvu najboljih neće biti nemoguća misija.

Treba istaći i da je sudijska trojka predvođena Jelenom Cvetković iz Leskovca posao odradila na zadovoljavajućem nivou, a u tome su joj pomogle i igračice Crvene zvezde i Vojvodine koje i pored borbenosti nisu iskazivale nepotrebne grubosti i nesportsko ponašanje.

Treneru Slaviši Čuli i svima u klubu sada predstoji sedmodnevna priprema za sigurno najvažniji susret sezone, meč u Subotici protiv zvaničnog šampiona ekipe Spartaka.

– Super liga Srbije u fudbalu za žene, 8. kolo:
ŽFK Crvena zvezda : ŽFK Vojvodina 6:1 (3:0)
Stadion: Teren sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“
Gledalaca: 100
Strelci: N. Mbape 28`, 65`, J. Stojanović 40`, 60`, M. Tenkov 45`, 53` ; A. Delić 85`
Žuti kartoni: Z. Milanović, D. Magovčević (ŽFK Vojvodina)
ŽFK Crvena zvezda: S. Cetinja, A. Šćepanović (od 57` T. Burkert), A. Trišić (od 80` T. Stojaković), R. Mogolola, J. Miladinović, A. Krstić, M. Tenkov, J. Stojanović, N. Mbape, J. Aranđelović (od 62` N. Milović), S. Malešević. Trener: Slaviša Čula
ŽFK Vojvodina: T. Perenčević, D. Magovčević, L. Savić, I. Gajdobranski, I. Malijar, M. Milošević (od 80` M. Kanarić), M. Beronja, A. Vuksanović (od 73` J. Petrov), Z. Milanović, D. Petrović, N. Plavšić (od 52` A. Delić). Trener: Miloš Savić

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama