Кошарка Кошарка/Вести

Гавриловић: Било нам је важно да победимо

Извор: СД Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су у ’’ФМП арени’’ вредан тријумф. Након серије лошијих резултата црвено-бели су се вратили на победнички колосек упркос томе што су били приморани да играју ван матичне дворане ’’Александар Николић’’, али и упркос повредама важних играча Мо Фајеа и Дерика Брауна. Црвено-бели су славили резултатом 88:70 и на тај начин уписали други тријумф у АБА лиги, у сезони 2019/2020.

Након победе над Мега Бемаксом говорио је тренер црвено-белих Андрија Гавриловић:

– Сви знамо да је вечерас било најважније победити, пре свега да бисмо избегли даљи притисак и евентуалне тешкоће. Било је видно да је улог био, не могу да кажем велики, рано је за такву оцену, али било је видно да је улог постојао. Били смо помало стегнути у првој половини, а када смо после полувремена исправили неке ствари, а пре свега агресивност и испоштовали договор да на првом месту буде одбрана. То говори и 30 примљених поена у другом полувремену. Да смо испоштовали заграђивање, говори само њихова четири офанзивна скока, а зна се да су они екипа који много рачунају на елементе енергије. Веома их поштујем због тога, морам да признам да сам се бринуо да ли ћемо моћи да зауставимо њихову енергију и врло сам задовољан што смо то и урадили – истакао је стратег црвено-белих.

Подсећамо да црвено-бели путују у понедељак рано ујутру за Истанбул јер је следеће недеље по календару дупли програм Евролиге. У уторак Црвена звезда гостује Ефесу, док у четвртак дочекује Химки у дворани ’’Александар Николић’’.

Скочи на траку са алаткама