Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda se porazom oprostila od Kontinental Kupa

Crvena zvezda - Brašov

Hokejaši Crvene zvezde danas su odigrali svoj poslednji meč u okviru ovosezonskog nastupa u Kontinental Kupu. Crveno-beli oklopnici su za poslednjeg protivnika imali ekipu Brašov iz Rumunije koja je takođe, kao i četa Jovice Rusa, zabeležila dva poraza  u prve dve utakmice. Pokušali su crveno-beli sve što je bilo u njihovoj moći da ostvare bolji rezultat i da možda iznenade favorizovane Rumune, ali u tome nisu uspeli.

Brašov – Crvena zvezda 7:4 (2:0, 3:2, 2:2)

Prva trećina pripala je rumunskoj ekipi. Zvezda je bila u egalu sve do 14. minuta, ali su onda poklekli. Borisenko je bio strelac za Brašov koji ej poveo sa 1:0. A onda na samo minut i po do kraja trećine Zvezda prima gol. Peter Balaž je bio strelac za 2:0. Zvezda je napadala, pokušavala u ovoj trećini da uradi nešto više, ali i pored pokušaja i ženje pak nije završio u mreži Brašova.

Crvena zvezda – Brašov, Kontinental Kup

Ono što nije uspela u prvoj trećini, četa Jovice Rusa uspela je  u prvih šest minuta druge trećine. prvo je na isteku 25. minute kapiten Marko Brkušanin (asistencija PopovićČegrintsev) samnjio na 2:1, da bi samo 15 sekundi kasnije Vjačeslav Čegrintsev (asistencija Ivan Anić) doneo crveno-belim izjednačenje 2:2. Činilo se da je Zvezda imala momentum da preokrene ovaj meč u svoju korist, ali je Brašov u 28. minuti preko Plantea vratio prednost 3:2. To je nekako poljuljalo naše hokejaše koji su i pored pokušaja da se vrate u meč do kraja ovog period primili još dva pogotka. Prvo je u 37. minuti Gliga povisio na 4:2, da bi u 39. minuti Biro postavio konačan rezltat na kraju ovog perioda 5:2.

Poslednji period nije počeo dobro po Zvezdu. Samo 12 sekundi bilo je potrebno Armstrongu da dovede Brašov u vodstvo od 6:2. Posle toga naši hokejaši su se malo trgli, pa je Ivan Anić u 51. minuti (asistencija NovakovićČegrintsev) smanjio na 6:3. Brašov, i pored pokušaja naših hokejaša da smnje rezlutat, u 56. minuti preko Biroa dolati u vodstvo od 7:3. Crveno-beli su ipak uložili dosta napora da smanje rezultat, pa je Evgenij Kasitski odličnim šutem u 59. minuti smanjio na konačnih 7:4.

Crveno-beli se nakon ovog nastupa vraćaju obavezama u IHL-u, sa željom da ovo iskustvo prenesu na utakmice u regionalnom takmičenju.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama