Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда се поразом опростила од Континентал Купа

Црвена звезда - Брашов

Хокејаши Црвене звезде данас су одиграли свој последњи меч у оквиру овосезонског наступа у Континентал Купу. Црвено-бели оклопници су за последњег противника имали екипу Брашов из Румуније која је такође, као и чета Јовице Руса, забележила два пораза  у прве две утакмице. Покушали су црвено-бели све што је било у њиховој моћи да остваре бољи резултат и да можда изненаде фаворизоване Румуне, али у томе нису успели.

Брашов – Црвена звезда 7:4 (2:0, 3:2, 2:2)

Прва трећина припала је румунској екипи. Звезда је била у егалу све до 14. минута, али су онда поклекли. Борисенко је био стрелац за Брашов који еј повео са 1:0. А онда на само минут и по до краја трећине Звезда прима гол. Петер Балаж је био стрелац за 2:0. Звезда је нападала, покушавала у овој трећини да уради нешто више, али и поред покушаја и жење пак није завршио у мрежи Брашова.

Црвена звезда – Брашов, Континентал Куп

Оно што није успела у првој трећини, чета Јовице Руса успела је  у првих шест минута друге трећине. прво је на истеку 25. минуте капитен Марко Бркушанин (асистенција ПоповићЧегринтсев) самњио на 2:1, да би само 15 секунди касније Вјачеслав Чегринтсев (асистенција Иван Анић) донео црвено-белим изједначење 2:2. Чинило се да је Звезда имала моментум да преокрене овај меч у своју корист, али је Брашов у 28. минути преко Плантеа вратио предност 3:2. То је некако пољуљало наше хокејаше који су и поред покушаја да се врате у меч до краја овог период примили још два поготка. Прво је у 37. минути Глига повисио на 4:2, да би у 39. минути Биро поставио коначан резлтат на крају овог периода 5:2.

Последњи период није почео добро по Звезду. Само 12 секунди било је потребно Армстронгу да доведе Брашов у водство од 6:2. После тога наши хокејаши су се мало тргли, па је Иван Анић у 51. минути (асистенција НоваковићЧегринтсев) смањио на 6:3. Брашов, и поред покушаја наших хокејаша да смње резлутат, у 56. минути преко Бироа долати у водство од 7:3. Црвено-бели су ипак уложили доста напора да смање резултат, па је Евгениј Каситски одличним шутем у 59. минути смањио на коначних 7:4.

Црвено-бели се након овог наступа враћају обавезама у ИХЛ-у, са жељом да ово искуство пренесу на утакмице у регионалном такмичењу.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама