Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize

Blamaža Zvezde u Novom Mestu

Zvezda vodila, Krka se vraćala šutem sa distance i na kraju pobedila. Otprilike tako bi u jednoj rečenici mogli da opišemo ono što smo večeras gledali u dvorani ”Leon Štukelj”. Košarkaši Crvene zvezda doživeli su drugi ovogodišnji poraz u ABA ligi, odnosno peti od početka sezone u svim takmičenjima. Ovoga puta Krka je bila bolja od srpskog evroligaša – 79:75. Epitet igrača utakmice pripao je Glenu Kouziju. Plejmejker ekipe iz Novog Mesta ubacio je 20 poena, uz devet asistencija. Pratio ga je Marko Jošilo sa 19 poena, tri skoka i jednim uspešnim dodavanjem, a treba istaći i učinak Lavala (14 poena i četiri uhvaćene lopte). U redovima poražene ekipe najefikasniji je bio Nikola Jovanović sa 16 poena, sedam skokova i po jednom asistencijom i ukradenom loptom. Pored njegovog, vredan pomena je učinak Stratosa Perperoglua (14 poena, dve uhvaćene lopte, dva uspešna dodavanja i jedna ukradena lopta), kao i Lorenza Brauna (12 poena, dva skoka i sedam uspešnih dodavanja).

Foto: https://www.aba-liga.com
Krka – Crvena zvezda

Prva četvrtina protekla je u potpunosti u znaku Nikole Jovanovića. Od 18 poena koliko su izabranici Milana Tomića ubacili u ovom periodu igre, Jovanović je bio protagonista u čak 11. Uz to ne treba nikako zanemariti ni kontrolu skoka koju je Zvezda imala sa njim na terenu. U drugom delu igre igralo se uglavnom u serijama. Prvo je Zvezda drugom trojkom Dejana Davidovca i poenima iz kontre Stratosa Perperoglua otišla na osam razlike (17:25), da bi Krka odgovorila odmah nakon tajm-auta Simona Petrova. Na samo koš zaostatka (25:27) domaći su se vratili odličnim šutem sa distance. Prekinuo je seriju košarkaša Krke Milan Tomić minutom odmora, da bi njegova ekipa ubrzo nakon toga vratila maksimalnu prednost (28:36). Na poluvreme se otišlo rezultatom 45-37 u korist gostiju iz Beograda.

Treću četvrtinu otvorio je večeras fenomenalni Kouzi sa dva pogotka van linije 6,75, smanjivši tako razliku na četiri poena (43-47). Nije dugo trebalo domaćima da potpuno poravnaju rezultat. Prvo je pogodio Laval, a nakon poena iz kontre Ramljaka uz dodatno slobodno bacanje, Krka je došla do izjednačenja (48-48). Zvezda se, na drugoj strani, mučila u napadu. Ništa crveno-beli nisu mogli da pogode u tim trenucima. Ulaskom Brauna situacija se koliko-toliko promenila. Sa nekoliko uspešnih dodavanja uspeo je prvi kreator Zvezdine igre da ubrza igru svog tima, te su prošlogodišnji šampioni ABA lige u poslednju deonicu ušli sa šest poena prednosti (55-61). U poslednjoj četvrtini viđena je prava drama. Uspeli su domaći da se po ko zna koji put vrate u utakmicu šutem za tri poena. Usledio je pravi šou Glena Kouzija, koji je pogađao, asistirao, jednom rečju – u potpunosti nosio igru svoje ekipe u napadu . Crveno-beli su bili bez ikakve ideje u napadu, bez mogućnosti da adekvatno odgovore na drugoj strani. Svaku dilemu oko pitanja pobednika otklonio je sa svoje dve vezane trojke Jošilo za konačnih 79-75.

Autor: CZBG, Pavković M. 

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama