Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Бламажа Звезде у Новом Месту

Звезда водила, Крка се враћала шутем са дистанце и на крају победила. Отприлике тако би у једној реченици могли да опишемо оно што смо вечерас гледали у дворани ”Леон Штукељ”. Кошаркаши Црвене звезда доживели су други овогодишњи пораз у АБА лиги, односно пети од почетка сезоне у свим такмичењима. Овога пута Крка је била боља од српског евролигаша – 79:75. Епитет играча утакмице припао је Глену Коузију. Плејмејкер екипе из Новог Места убацио је 20 поена, уз девет асистенција. Пратио га је Марко Јошило са 19 поена, три скока и једним успешним додавањем, а треба истаћи и учинак Лавала (14 поена и четири ухваћене лопте). У редовима поражене екипе најефикаснији је био Никола Јовановић са 16 поена, седам скокова и по једном асистенцијом и украденом лоптом. Поред његовог, вредан помена је учинак Стратоса Перпероглуа (14 поена, две ухваћене лопте, два успешна додавања и једна украдена лопта), као и Лоренза Брауна (12 поена, два скока и седам успешних додавања).

 Foto: https://www.aba-liga.com
Крка – Црвена звезда

Прва четвртина протекла је у потпуности у знаку Николе Јовановића. Од 18 поена колико су изабраници Милана Томића убацили у овом периоду игре, Јовановић је био протагониста у чак 11. Уз то не треба никако занемарити ни контролу скока коју је Звезда имала са њим на терену. У другом делу игре играло се углавном у серијама. Прво је Звезда другом тројком Дејана Давидовца и поенима из контре Стратоса Перпероглуа отишла на осам разлике (17:25), да би Крка одговорила одмах након тајм-аута Симона Петрова. На само кош заостатка (25:27) домаћи су се вратили одличним шутем са дистанце. Прекинуо је серију кошаркаша Крке Милан Томић минутом одмора, да би његова екипа убрзо након тога вратила максималну предност (28:36). На полувреме се отишло резултатом 45-37 у корист гостију из Београда.

Трећу четвртину отворио је вечерас феноменални Коузи са два поготка ван линије 6,75, смањивши тако разлику на четири поена (43-47). Није дуго требало домаћима да потпуно поравнају резултат. Прво је погодио Лавал, а након поена из контре Рамљака уз додатно слободно бацање, Крка је дошла до изједначења (48-48). Звезда се, на другој страни, мучила у нападу. Ништа црвено-бели нису могли да погоде у тим тренуцима. Уласком Брауна ситуација се колико-толико променила. Са неколико успешних додавања успео је први креатор Звездине игре да убрза игру свог тима, те су прошлогодишњи шампиони АБА лиге у последњу деоницу ушли са шест поена предности (55-61). У последњој четвртини виђена је права драма. Успели су домаћи да се по ко зна који пут врате у утакмицу шутем за три поена. Уследио је прави шоу Глена Коузија, који је погађао, асистирао, једном речју – у потпуности носио игру своје екипе у нападу . Црвено-бели су били без икакве идеје у нападу, без могућности да адекватно одговоре на другој страни. Сваку дилему око питања победника отклонио је са своје две везане тројке Јошило за коначних 79-75.

Аутор: ЦЗБГ, Павковић М. 

 

Скочи на траку са алаткама