Хокеј Хокеј/Извештаји

Други пораз Звезде на Континентал Купу

СКХЛ Црвена звезда

Хокејаши Црвене звезде претрпели су и други пораз у 2. рунди Континентал Купа у Украјини. Овог пута од црвено-белих оклопника била је боља екипа Мого из Летоније. Разлика у квалитету је била очигледна, али ипак не можемо рећи да су се црвено-бели осрамотили против много јачег противника.

Мого – Црвена звезда 6:1 (2:0, 1:1, 3:0)

Прву трећину екипа из Летоније решила је на самом почетку. Са два брза гола у 1. минути (Грицинскис) и у 4. минути (Озолинс), Летонци су повели са 2:0. У другом периоду Звезда успева да смањи резултат у 38. минути на 2:1. Пак у мрежу летонске екипе сместио је Матеја Поповић на асистенцију Шпањевића. Ипак, када су Звездини навијачи очекивали да се ова трећина заврши овим резултатом, у 39. минути Летонци постижу свој трећи погодак (Масловскис) за 3:1.

У последњој трећини се видело да Звезда нема снаге да се још више одупре много јачем противнику, па Летонци преко Зелубовскиса (2) и Грицинскиса долази до коначних 6:1.

Што се статистике тиче, Црвена звезда је на овом мечу упутила много више шутева на гол противника него ли у првој утакмици. Овај пут црвено-бели су 25 пута шутирали на голо Могоа. Ипак, то није било довољно за неки бољи резултат.

Сутра је на реду трећи меч у којем ће црвено-бели одмерити снаге са екипом Брашов из Румуније.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама