Hokej Hokej/Izveštaji

Drugi poraz Zvezde na Kontinental Kupu

SKHL Crvena zvezda

Hokejaši Crvene zvezde pretrpeli su i drugi poraz u 2. rundi Kontinental Kupa u Ukrajini. Ovog puta od crveno-belih oklopnika bila je bolja ekipa Mogo iz Letonije. Razlika u kvalitetu je bila očigledna, ali ipak ne možemo reći da su se crveno-beli osramotili protiv mnogo jačeg protivnika.

Mogo – Crvena zvezda 6:1 (2:0, 1:1, 3:0)

Prvu trećinu ekipa iz Letonije rešila je na samom početku. Sa dva brza gola u 1. minuti (Gricinskis) i u 4. minuti (Ozolins), Letonci su poveli sa 2:0. U drugom periodu Zvezda uspeva da smanji rezultat u 38. minuti na 2:1. Pak u mrežu letonske ekipe smestio je Mateja Popović na asistenciju Španjevića. Ipak, kada su Zvezdini navijači očekivali da se ova trećina završi ovim rezultatom, u 39. minuti Letonci postižu svoj treći pogodak (Maslovskis) za 3:1.

U poslednjoj trećini se videlo da Zvezda nema snage da se još više odupre mnogo jačem protivniku, pa Letonci preko Zelubovskisa (2) i Gricinskisa dolazi do konačnih 6:1.

Što se statistike tiče, Crvena zvezda je na ovom meču uputila mnogo više šuteva na gol protivnika nego li u prvoj utakmici. Ovaj put crveno-beli su 25 puta šutirali na golo Mogoa. Ipak, to nije bilo dovoljno za neki bolji rezultat.

Sutra je na redu treći meč u kojem će crveno-beli odmeriti snage sa ekipom Brašov iz Rumunije.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama