Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda poražena u derbiju kola

Crvena zvezda - Budućnost 81:89

Nakon što su se fizički i psihički istrošili u evroligaškoj pobedi nad Fenerbahčeom, košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se regenerišu pred meč protiv Budućnosti. Gosti su slavili rezultatom 89:81 (26:20, 18:22, 22:21, 23:18).

U utakmici koja je celim svojim tokom bila klackalica, gosti su bili dosta smireniji i uspeli su da pogode čak 12 trojki (Zvezda je postigla 8) što je na kraju i prevagnulo u pogledu pobednika ovog meča.

Da su u ovaj meč ušli istrošeni, crveno-beli su pokazali time što su dopustili gostima veliki broj šuteva. Pokušavao je trener Tomić da prodrma svoju ekipu, ali jednostavno ništa nije išlo onako kako su malobrojni navijači (zbog kazne ABA lige) priželjkivali. Zvezdu je u igri držao veteran Džejms Gist koji je utakmicu završio sa 27 poena, 6 skokova i 6 asistencija, a jedini su još u našoj ekipi bili dvocifreni Beron sa 11 i Dženkins sa 10 poena. Kod ekipe Budućnosti čak pet igrača je bilo dvocifreno – Martin 17, Kobs 16, Šehović 15, te Ivanović i Nikolić sa po 14 poena.

Crveno-beli su imali priliku da u trećem periodu dođu do preokreta, ali nisu uspeli da održe dobar momentum kada su došli do prednosti od 6 poena na 3 minute i 18 sekundi do kraja. Budućnost se tada u utakmicu vratila koševima Martina i Ivanovića i taj period rešila u svoju korist (63:66), što se ispostavilo ključnim momentom ove utakmice jer crveno-beli u poslednjem periodu nikako nisu uspeli da preokrenu meč.

Zvezda se sada okreće svojim obavezama u Evroligi. Već 17. oktobra četa MIlana Tomića gostuje u Tel Avivu protiv ekipe Makabija.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama