Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Najava utakmica

U Kruševac po pobedu

Autor: CZBG, Pavković M. 

Na redu je 11. kolo Superlige Srbije, poslednje pred pauzu zbog utakmica nacionalnih timova. Šampion Srbije, Crvene zvezde, će put Kruševca, gde je očekuje duel sa ekipom Napretka. Utakmica je na programu u nedelju, 06.10. od 16 časova, a direktan prenos obezbeđen je na kanalima Arenasport televizije.

Crvena zvezda i Napredak susreli su se do sada 27 puta. Zvezda je do sada bila više nego ubedljiva. Trifumfovala je 19 puta, šest utakmcia završene su nerešenim ishodom, dok su Čarapani odneo ceo plen samo dva puta. Beograđani su 66 puta tresli mrežu, dok su Kruševljani to u duelu sa Zvezdom učinili svega 17 puta.

Zvezda u sturašnji meč ulazi nakon pobede u Ligi šampiona nad Olimpijakosom. Sigurno je da će crveno-beli, pored bodova, tražiti i nastavak dobrih igara, uz maksimalno angažovanje i ozbiljan pristup. Napredak, sa druge strane, igra dosta promenljivo ove sezone. Kruševljani se nalaze na sredini tabele, a u poslednje vreme ne beleže baš sjajne rezultate. Utakmicu sa najtrofejnijim srpskim klubom dočekuju posle poraza od Proletera na gostujućem i od TSC-a na domaćem terenu.

Rezultat slika za napredakRezultat slika za crvena zvezda

Vladan Milojević je na konferenciji za medije istakao da njegov tim očekuje dobra, brza i talentovala ekipa, te da je igra Napretka na zavidnom nivou, uprkos lošijim rezultatima u poslednje vreme.

– Očekuje nas gostovanje iz domena najtežih u Superligi. Imam samo reči hvale za Napredak kao klub i Kruševac kao grad u kome vlada lokal patriotizam. Na gostovanjima je atmosfera uvek jako uzavrela. U ovom prelaznom roku Napredak je promenio trenera, a i igrački kadar je dosta drugačiji. Ambiciozni predsednik kluba Marko Mišković je uradio dosta toga dobrog tim promenama. Dosta igrača koji su bili nosioci igre napustili su klub, dvojica od njih, Vulić i Vukanović pojačali su naše redove prošle zime. Doveli su svežu krv, jako kvalitetne igrače koje predvodi trener Roganom, koji se ubraja u plejadu najboljih u Srbiji. Bez obzira na nekoliko lošijih partija, igra Napretka koju smo videli je na zavidnom, visokom nivou. Imaju talentovane, veoma brze igrače, zna se tačno ko šta radi na terenu. Upravo zato nas očekuje težak meč

Šef struke crveno-belih osvrnuo se i na zdravstveni bilten svoje ekipe, spomenuvši da nekoliko igrača ima problema sa virosom, kao i da najvećih problema sa povredom ima Hoze Kanjas.

– Mi ćemo se spremiti na najbolji mogući način. Imali smo nekoliko kadrovskih problema, jer je nekoliko igrača napao virus, tako da ćemo videti na koga ćemo moći da računamo. Najozbiljnija situacija je sa Kanjasom, videli ste da je on ranije napustio teren zbog otečenog zgloba. Jako nam je bitna utakmica, prioritet nam je prvenstvo. Znate da smo se dosta istrošili nakon susreta sa Olimpijakosom, ali ćemo se bez sumnje dobro spremiti i pružićemo dobru partiju sutra. U Kruševcu je uvek lepo igrati, lep je termin, nedelja popodne, tako da pozivam navijače, posebno naše Delije, da dođu u što većem broju. U poslednje vreme zaista su interesantni mečevi između napretka i Crvene zvezde, tako da verujem da će uživati.

Kompletnu konferenciju za medije Vladana Milojevića možete pogledati OVDE.

Šef stručnog štaba domaćih, Predrag Rogan, čestitao je Crvenoj zvezdi pobedu nad Olimpijakosom i istakao da su njegovi momci potpuno spremni i motivisani za težak duel protiv favorizovanog protivnika.

– Zvezda je apsolutni favorit u nedeljnoj utakmici, a u prilog tome ide i podatak da se jedanaest igrača Crvene zvezde upisivalo u listu strelaca. Mi imamo našu računicu. Zvezda će protiv sebe imati jedan izuzetno motivisan Napredak. Ono što moji momci treba da urade je da greške smanjimo na minimum u nekim fazama igre, koji će protivnik Zvezdinog kvaliteta to znati da iskoristi. Sa većom koncentracijom i sa više energije i žara očekujem da ćemo neke izgledne situacije pred protivničkim golom realizovati. Ako želimo pozitivan rezultat, uz maksimalno poštovanje kluba kao što je Crvena zvezda, onda moji momci moraju da budu maksimalno disciplinovani, angažovani, agresivni a iznad svega hrabri i odvažni. Jer samo hrabri i odvažni možemo do pozitivnog rezultata. Ne očekujem promene u sastavu Crvene zvezde, i mislim da će nastupiti u punom sastavu, što će naše navijače i sve ljubitelje fudbala u Kruševcu maksimalno obradovati jer želimo da im pružimo jedan dobar fudbal u Kruševcu.

*izvor: FK Crvena zvezda; srbijasport.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama