Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Најава утакмица

У Крушевац по победу

Аутор: ЦЗБГ, Павковић М. 

На реду је 11. коло Суперлиге Србије, последње пред паузу због утакмица националних тимова. Шампион Србије, Црвене звезде, ће пут Крушевца, где је очекује дуел са екипом Напретка. Утакмица је на програму у недељу, 06.10. од 16 часова, а директан пренос обезбеђен је на каналима Аренаспорт телевизије.

Црвена звезда и Напредак сусрели су се до сада 27 пута. Звезда је до сада била више него убедљива. Трифумфовала је 19 пута, шест утакмциа завршене су нерешеним исходом, док су Чарапани однео цео плен само два пута. Београђани су 66 пута тресли мрежу, док су Крушевљани то у дуелу са Звездом учинили свега 17 пута.

Звезда у стурашњи меч улази након победе у Лиги шампиона над Олимпијакосом. Сигурно је да ће црвено-бели, поред бодова, тражити и наставак добрих игара, уз максимално ангажовање и озбиљан приступ. Напредак, са друге стране, игра доста променљиво ове сезоне. Крушевљани се налазе на средини табеле, а у последње време не бележе баш сјајне резултате. Утакмицу са најтрофејнијим српским клубом дочекују после пораза од Пролетера на гостујућем и од ТСЦ-а на домаћем терену.

Резултат слика за napredak Резултат слика за crvena zvezda

Владан Милојевић је на конференцији за медије истакао да његов тим очекује добра, брза и талентовала екипа, те да је игра Напретка на завидном нивоу, упркос лошијим резултатима у последње време.

– Очекује нас гостовање из домена најтежих у Суперлиги. Имам само речи хвале за Напредак као клуб и Крушевац као град у коме влада локал патриотизам. На гостовањима је атмосфера увек јако узаврела. У овом прелазном року Напредак је променио тренера, а и играчки кадар је доста другачији. Амбициозни председник клуба Марко Мишковић је урадио доста тога доброг тим променама. Доста играча који су били носиоци игре напустили су клуб, двојица од њих, Вулић и Вукановић појачали су наше редове прошле зиме. Довели су свежу крв, јако квалитетне играче које предводи тренер Роганом, који се убраја у плејаду најбољих у Србији. Без обзира на неколико лошијих партија, игра Напретка коју смо видели је на завидном, високом нивоу. Имају талентоване, веома брзе играче, зна се тачно ко шта ради на терену. Управо зато нас очекује тежак меч

Шеф струке црвено-белих осврнуо се и на здравствени билтен своје екипе, споменувши да неколико играча има проблема са виросом, као и да највећих проблема са повредом има Хозе Кањас.

– Ми ћемо се спремити на најбољи могући начин. Имали смо неколико кадровских проблема, јер је неколико играча напао вирус, тако да ћемо видети на кога ћемо моћи да рачунамо. Најозбиљнија ситуација је са Кањасом, видели сте да је он раније напустио терен због отеченог зглоба. Јако нам је битна утакмица, приоритет нам је првенство. Знате да смо се доста истрошили након сусрета са Олимпијакосом, али ћемо се без сумње добро спремити и пружићемо добру партију сутра. У Крушевцу је увек лепо играти, леп је термин, недеља поподне, тако да позивам навијаче, посебно наше Делије, да дођу у што већем броју. У последње време заиста су интересантни мечеви између напретка и Црвене звезде, тако да верујем да ће уживати.

Комплетну конференцију за медије Владана Милојевића можете погледати ОВДЕ.

Шеф стручног штаба домаћих, Предраг Роган, честитао је Црвеној звезди победу над Олимпијакосом и истакао да су његови момци потпуно спремни и мотивисани за тежак дуел против фаворизованог противника.

– Звезда је апсолутни фаворит у недељној утакмици, а у прилог томе иде и податак да се једанаест играча Црвене звезде уписивало у листу стрелаца. Ми имамо нашу рачуницу. Звезда ће против себе имати један изузетно мотивисан Напредак. Оно што моји момци треба да ураде је да грешке смањимо на минимум у неким фазама игре, који ће противник Звездиног квалитета то знати да искористи. Са већом концентрацијом и са више енергије и жара очекујем да ћемо неке изгледне ситуације пред противничким голом реализовати. Ако желимо позитиван резултат, уз максимално поштовање клуба као што је Црвена звезда, онда моји момци морају да буду максимално дисциплиновани, ангажовани, агресивни а изнад свега храбри и одважни. Јер само храбри и одважни можемо до позитивног резултата. Не очекујем промене у саставу Црвене звезде, и мислим да ће наступити у пуном саставу, што ће наше навијаче и све љубитеље фудбала у Kрушевцу максимално обрадовати јер желимо да им пружимо један добар фудбал у Kрушевцу.

*извор: ФК Црвена звезда; srbijasport.net

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама