Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Тешка победа у Крушевцу

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Изабраници Владана Милојевића су у драматичној утакмици у Крушевцу успели да савладају Напредак и освоје нова три бода у оквиру 11. кола Суперлиге Србије (0:1). Радост Црвеној звезди донео је капитен Марко Марин, феноменалним поготком из слободног ударца у судијској надокнади времена.

Судија: Бојан Николић.

Стадион: Младост, Крушевац.

Гледалаца: 5000.

Стрелци: Марин у 95. минуту.

Напредак: Милошевић, Миловановић, Ожеговић, Ескић (од 59. Вукадиновић), Ивановић, Бјелош, Зец (од 78. Баха), Спремо, Аксентијевић, Пајовић, Којић (од 66. Илић).

Резерве: Адријанић, Обрадовић, Маркоски, Вукадиновић, Илић, Баха, Ћуковић.

Црвена звезда: Поповић, Гајић (од 31. Панков), Милуновић, Дегенек, Родић, Петровић, Вулић, Марин, Бен (од 82. Вукановић), Гарсија (од 60. Павков), Боаћи.

Резерве: Васиљевић, Панков, Бабић, Јованчић, Симић, Вукановић, Павков.

Жути картони: Спремо, Којић, Бјелош, Ожеговић, Баха (Напредак).

Црвена звезда је у добром расположењу дочекала утакмицу против Напретка, након победе против Олимпијакоса (3:1) у оквиру групне фазе Лиге шампиона. Управо су Вулић, Милуновић и Боаћи, стрелци у сусрету против грчког великана, добили прилику да започну меч у Крушевцу.

Прво узбуђење виђено је већ у 6. минуту када је Марин извео прекид, а лопта погодила живи зид и стигла до Дегенека који је главом шаље у мрежу, али Николић сигнализира офсајд. Након тога су Бен и Марин ударцима са дистанце стављали Милошевића на муке, али нису успевали да пронађу пут до мреже Крушевљана. Сумњива ситуација из 11. минута када је Бјелош ударио Бена у главу, чини се да је било основа да судија Николић покаже на белу тачку, али ни опомена за везисту Напретка.

Уследио је период у ком се играло на средини терена, дефанзивни блок Напретка је стајао ниско, а офанзивци Црвене звезде покушавали су да кроз пас игру у завршној фази напада пронађу решење и постигну погодак. Могао је Гарсија да доведе наш тим у вођство у 33. минуту када је сјајно истрчао контру, али је у последњем тренутку интервенисао Пајовић и спречио Звездиног Аргентинца да постигне погодак. Покушао је Милуновић главом у 36. минуту након што је Марин извео прекид, али Милошевић успева да интервенише и спречи нашег дефанзивца да се у другој утакмици заредом упише у стрелце. Направио је Марин дар-мар у противничком шеснаестерцу у 44. минуту, али је његов шут изблокиран, а у последњим тренуцима првог полувремена је запретио и из слободног ударца, међутим на одмор се отишло са резултатом 0:0.

Колико је наш тим био доминантан, говори податак да је Напредак тек на старту другог полувремена, прецизније у 47. минуту упутио први ударац ка голу Поповића.

Мало је недостајало Павкову да у првом контакту са лоптом постигне гол у Крушевцу. Извео је Марин ударац из угла у 60. минуту, највиши у скоку је био наш нападач, али покушај главом завршава преко пречке. Већ у следећем нападу, још једна прилика за корпулетног центарфора нашег тима. Прошао је Бен по десној страни, центрирао, лопта се одбила од Пајовића до Павкова, али Милошевић интервенише у стилу рукометног голмана и успева да сачува свој гол.

Павков је био главни актер у нападу Црвене звезде по уласку у игру. Добио је сјајну лопту од Дегенека, наместио се и снажно шутирао искоса са десне стране, али је погодио пречку. Поново се затресао гол Крушевљана у 72. минуту. Снажан ударац Петровића са двадесетак метара, али овог пута статива спашава мрежу Милошевића.

Николић је досудио једанаестерац за наш тим у 76. минуту када је Миловановић фаулирао Бена, а нападач са Коморских Острва није успео да реализује најстрожу казну и доведе Црвену звезду до предности. Наставили су београдски црвено-бели да нападају, покушавали су Марин и Павков да ударцима са дистанце матирају Милошевића, али сигуран је био голман домаћих. Сјајну прилику имао је и Панков у 90. минуту, али поново су интервенисали дефанзивци Напретка и практично са гол-линије успели да избаце лопту. Играо се 95. минут меча када је Црвена звезда постигла погодак. Баха је фаулирао Вулића на ивици казненог простора, слободан ударац је извео Марин и феноменалним ударцем у голманов угао донео заслужена три бода нашем тиму.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама