Hokej Hokej/Vesti

Popravka u zasluženoj penziji

Foto: Pavel Popravka (fejsbuk)

Pavel Popravka, ruski hokejaš iz Novosibirska, igrao je u dva navrata u našoj Crvenoj zvezdi. Prvi put nije uspeo da osvoji titulu domaćeg prvenstva (dok je to prvenstvo još nečemu vredelo), ali je u drugom mandatu osvojio duplu krunu, domaćeg i IHL takmičenja, Kada smo poslednji put radili intervju sa njim, Pavel je imao veliku želju da se ponovo vrati u Crvenu zvezdu i ispostavilo se da mu je to bila poslednja igračka sezona. Ovaj 36-godišnji hokejaš odlučio je da okači klizaljke o klin. Ekipa našeg portala je ovom prilikom popričala sa Pavelom, pa vam prenosimo njegove utiske i planove u budućnosti.

Pavele, u svojoj bogatoj hokejaškoj karijeri prošao si dosta toga. Sada, kada si otišao u zasluženu penziju, reci nam čega se najradije sećaš. Šta si ostvario, a za čim ostaje žal?

Kao i svaki sportista, najviše pamtim pobede (odgovoara Pavel uz osmeh). Tu je pored pobeda bilo i savladavanje samoga sebe. Što se hokeja tiče odgovoriću ovako: moglo je bolje i duže, ali nažalost, ne događa se sve uvek onako kako to želite. Tokom cele igračke karijere mogu reći da sam puno uživao u tome što sam svaki dan radio svoju omiljenu stvar i uživao u hokeju.

Šta najradije pamtiš iz perioda provedenog u Crvenoj zvezdi?

Tokom perioda koji sam proveo u Zvezdi, naravno, pamtim samo ono najbolje.U sezoni 2018/19 smo osvojili prvenstvo i IHL. Lep je to osećaj. Ipak, najviše se sećam i pamtim pobeda reprezentacije na Svetskom prvenstvu ove godine.

Šta planiraš nakon odlaska u igračku penziju? Da li planiraš da se baviš trenerskim poslom?

Nakon odlaska u penzijupokušaću da se nađem u tom trenerskom poslu. Danas je jako teško postati trener. Velika je konkurencija. Ali sve je isto kao i u životu…sve zavisi kako se vineš u taj posao.

Ekipa našeg portala Pavelu želi puno sreće u daljem životu i radu i ovim putem mu se zahvaljujemo na izuzetnoj saradnji koju smo imali kroz svo njegovo vreme boravka među crveno-belima.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama