Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда силовита против Исланђана

Звездини хокејаши одлично су започели овогодишњи наступ на Континентал Купу. Иако су пре одласка у Истанбул провели само два дана на леду, црвено-бели оклопници су показали да ће и ове сезоне учинити све да обрадују своје малобројне, али верне навијаче. Данас је савладана екипа Акурејрара са Исланда и то убедљиво.

Црвена звезда – Акурејрар 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

Први период игре припао је Звездиним хокејашима. Већ у 7. минути било је 1:0 за црвено-беле. Стрелац је био Марко Драговић на асистенцију Матије Вуковића. Наставили су Звездини оклопници у истом ритму и у 13. минути дошли до водства од 2:0. Овај пут стрелац је био одлични Вјачеслав Чегринтсев, а асистирао му је Иван Анић. Ипак, до краја овог периода игре Исланђани долазе до гола. Звезда је у 18. минути играла са играчем мање (искључен Андреј Цвик), па је Еинар Грант (асистенција Сигурдур Торстеинсон) смањио на 2:1.

У другом периоду на гол се чекало све до 31. минута. Звезда је имала играча више, а то је вешто искористио капитен Марко Бркушанин који је на асистенцију Матије Вуковића довео црвено-беле у водство од 3:1. Није се дуго чекало на четврти гол у мрежи Исланђана. Само 20 секунди након трећег гола, Лука Вукићевић (асистенција Угљеша Новаковић) шаље пак у мрежу противника за 4:1.

Наставила је Звезда силно и на самом почетку последњег период. Већ након 33 секунде игре Павле Подунавац је на асистенцију Ивана Анића повећао Звездину предност на 5:1. Ушло се у мало мирнији период игре, па је следећи погодак пао тек на почетку 58. минуте сусрета. Овај пут мрежу противника затресао је Андреј Цвик, а асистирао му је Лука Вукићевић. Било је то 6:1 за црвено-беле што је био и коначан исход овог дуела.

Црвена звезда: Степановић, Југ, Младеновић, Вукићевић (1 гол, 1 асис.), Таракан, Д. Јанковић, Даниел, Новаковић (1 асис.), Поповић, Цвик (1 гол), Шпањевић, Гвозденовић, Марковић, Машић, Подунавац (1 гол), И. Јанковић, Анић (2 асис.), Бркушанин (1 гол), Анђелковић, Драговић (1 гол), Вуковић (2 асис.), Чегринтсев (1 гол). Тренер: Јовица Рус

Следећу утакмицу Звездини оклопници играју сутра против домаћина Зејтинбурнуа од 17 часова.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама