Хокеј Хокеј/Вести

Поправка у заслуженој пензији

Foto: Pavel Popravka (fejsbuk)

Павел Поправка, руски хокејаш из Новосибирска, играо је у два наврата у нашој Црвеној звезди. Први пут није успео да освоји титулу домаћег првенства (док је то првенство још нечему вредело), али је у другом мандату освојио дуплу круну, домаћег и ИХЛ такмичења, Када смо последњи пут радили интервју са њим, Павел је имао велику жељу да се поново врати у Црвену звезду и испоставило се да му је то била последња играчка сезона. Овај 36-годишњи хокејаш одлучио је да окачи клизаљке о клин. Екипа нашег портала је овом приликом попричала са Павелом, па вам преносимо његове утиске и планове у будућности.

Павеле, у својој богатој хокејашкој каријери прошао си доста тога. Сада, када си отишао у заслужену пензију, реци нам чега се најрадије сећаш. Шта си остварио, а за чим остаје жал?

Као и сваки спортиста, највише памтим победе (одговоара Павел уз осмех). Ту је поред победа било и савладавање самога себе. Што се хокеја тиче одговорићу овако: могло је боље и дуже, али нажалост, не догађа се све увек онако како то желите. Током целе играчке каријере могу рећи да сам пуно уживао у томе што сам сваки дан радио своју омиљену ствар и уживао у хокеју.

Шта најрадије памтиш из периода проведеног у Црвеној звезди?

Током периода који сам провео у Звезди, наравно, памтим само оно најбоље.У сезони 2018/19 смо освојили првенство и ИХЛ. Леп је то осећај. Ипак, највише се сећам и памтим победа репрезентације на Светском првенству ове године.

Шта планираш након одласка у играчку пензију? Да ли планираш да се бавиш тренерским послом?

Након одласка у пензијупокушаћу да се нађем у том тренерском послу. Данас је јако тешко постати тренер. Велика је конкуренција. Али све је исто као и у животу…све зависи како се винеш у тај посао.

Екипа нашег портала Павелу жели пуно среће у даљем животу и раду и овим путем му се захваљујемо на изузетној сарадњи коју смо имали кроз сво његово време боравка међу црвено-белима.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама