Хокеј Хокеј/Вести

Селекције У8 и У10 у Београду, Марибору и Бледу брусе форму за наредну сезону

Млади оклопници раде пуном паром!

После изузетно успешне сезоне у којој су млади оклопници нашег клуба у конкуренцији У8 одиграли 99 утакмица, а У10 чак 110 пута такмичарски изашли на лед, за младе хокејаше СКХЛ Црвена звезда нема одмора. Иако је сезона на леду завршена, млади црвено-бели оклопници, селекција У8 и У10, раде пуном паром.

Фото: СКХЛ Црвена звезда

– Разноврстан је програм током периода “сувих” тренинга. Вежба се на стадиону Црвене звезде, Олимпу и школи “Раде Кончар”. На тренинзима су наравно присутни елементи гимнастике, као и техника, штап, шутирање и додавања што је најбоља припрема за лед у септембу. Драго ми је да могу да кажем да смо појачали наш Стручни штаб и да у свакој у свакој групи имамо два до три тренера који могу да се на адекватан начин посвете раду са младим хокејашима рекао је истакао је Војин Кољеншић, координатор рада селекција СКХЛ Црвена звезда.

Пред сам почетак припрема за нову сезону, организован је тест здравствених и моторичких способности за селекције У8 и У10.

Фото: СКХЛ Црвена звезда

– У мају је урађен здравствени преглед а затим и тест моторичких способности, полигон и брзинске издржљивости. Као трећи задатак за овај део сезоне је аналитички део рада, што подразумева анализу свих прикупљених података, На тај начин најбоље можемо сагледати карактеристике играча као и шта им још недостаје, односно како им побољшати онај део који им евентуално недостаје. Оваква тестирања нису новост, до сада смо их више упражњавали на леду али веома је важно истаћи да сада радимо и на сувом и на леду. Нагласио бих да смо према Закону о спорту, у обавези да примењујемо овакав вид рада са младима. Овакав систематски рад са младима даје и могућност да се уколико их има, на време открију и здравствени проблем. То је веома важно јер се пре свега сигнализира и нашој клупској здравственој служби – рекао је Војин Кољеншић.

Рад у Београду предвиђен је до почетка јула када селекције црвено белих У8 И У10 одлазе пут Словеније, тачније на тренинг кампове у Марибору и Бледу.

– Са носиоци програма кампова у Марибору и на Бледу, Руди Хитијем и Шахрајевим, договорено је да на овим камповима учествују и наши играчи. За август месец традиционално планирамо наше клупске припреме у Чешкој у периоду од 18. до 28.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама