Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Poraz Zvezde u Šapcu

Vaterpolisti Crvene zvezde večeras su u Šapcu odigrali svoju prvu utakmicu finalne plej of serije u borbi za titulu prvaka Srbije. Zvezda je doživela poraz od 8:5 (0:1, 1:1, 5:1, 2:2) . I pored odličnih odbrana Aleksandra Kralja, Zvezdini vaterpolisti nisu uspeli da nađu rešenje za mrežu domaće ekipe na čijem golu je stajao Gojko Pjetlović, bivši golman crveno-belih, koji je predstavljao nepremostivu prepreku za naše vaterpoliste, posebno u drugom poluvremenu. Zvezdini vaterpolisti će u sledećoj utakmici ove finalne serije, koju igraju u Beogradu, pokušati da dođu do pobede i tako izbore majstoricu koje bi se igrala u Šapcu.

Prvu četvrtinu dobila je Crvena zvezda. Naime u svom prvom napadu na gol šapčana, crveno-beli su preko Borisa Popovića došli do vodstva od 0:1 i do kraja ove četvrtine nije više bilo promene rezultata.

U drugoj čestvrtini smo videli dosta rstrzanu igru na obe strane, a Zvezda je uspela na 44 sekunde pred kraj ovog dela da golom Miloša Maksimovića dođe u vodstvo od 0:2, ali šapčani preko Vučinića na samo 12 sekundi do kraja smanjuji na 1:2. Ovim rezultatom je završeno prvo poluvreme.

Treći period utakmice kreće golom Vučinića koji domaćinima donosi izjednačenje od 2:2. Ipak u sledećem napadu Kristijan Šulc vraća crveno-bele u vodstvo od 2:3, odličnim golom sa krilne pozicije. Nakon nekoliko neuspešnih napada na obe strane, Toholj domaćinima donosi novo izjednačenje 3:3.  Zvezdina koncentracija je počela da pada nakon ovog izjednačenja pa je Marković doneo domaćinu prvo vodstvo od 4:3. Nakon toga igrač domaćih, Vasović, koristi ovaj pad u igri crveno belih i postiže gol za 5:3, a odmah posle toga Toholj donosi ogromnih 6:3 za Šabac.

Poslednji period počinje Zvezdinom neiskorištenom prilikom sa igračem više, a Šabac odmah to kažnjava i golom Markovića donosi vodstvo domaćinu od 7:3. Zvezda se napokon malo oporavila i golom Stefana Ilića smanjuje na 7:4, ali preko Jankovića domaćini su nastavili svoju seriju golova i poveli su sa 8:4. Na samom kraju utakmice Boris Popović postiže svoj drugi pogodak i smanjuje konačni rezultat na 8:5.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama