Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Пораз Звезде у Шапцу

Ватерполисти Црвене звезде вечерас су у Шапцу одиграли своју прву утакмицу финалне плеј оф серије у борби за титулу првака Србије. Звезда је доживела пораз од 8:5 (0:1, 1:1, 5:1, 2:2) . И поред одличних одбрана Александра Краља, Звездини ватерполисти нису успели да нађу решење за мрежу домаће екипе на чијем голу је стајао Гојко Пјетловић, бивши голман црвено-белих, који је представљао непремостиву препреку за наше ватерполисте, посебно у другом полувремену. Звездини ватерполисти ће у следећој утакмици ове финалне серије, коју играју у Београду, покушати да дођу до победе и тако изборе мајсторицу које би се играла у Шапцу.

Прву четвртину добила је Црвена звезда. Наиме у свом првом нападу на гол шапчана, црвено-бели су преко Бориса Поповића дошли до водства од 0:1 и до краја ове четвртине није више било промене резултата.

У другој чествртини смо видели доста рстрзану игру на обе стране, а Звезда је успела на 44 секунде пред крај овог дела да голом Милоша Максимовића дође у водство од 0:2, али шапчани преко Вучинића на само 12 секунди до краја смањуји на 1:2. Овим резултатом је завршено прво полувреме.

Трећи период утакмице креће голом Вучинића који домаћинима доноси изједначење од 2:2. Ипак у следећем нападу Кристијан Шулц враћа црвено-беле у водство од 2:3, одличним голом са крилне позиције. Након неколико неуспешних напада на обе стране, Тохољ домаћинима доноси ново изједначење 3:3.  Звездина концентрација је почела да пада након овог изједначења па је Марковић донео домаћину прво водство од 4:3. Након тога играч домаћих, Васовић, користи овај пад у игри црвено белих и постиже гол за 5:3, а одмах после тога Тохољ доноси огромних 6:3 за Шабац.

Последњи период почиње Звездином неискориштеном приликом са играчем више, а Шабац одмах то кажњава и голом Марковића доноси водство домаћину од 7:3. Звезда се напокон мало опоравила и голом Стефана Илића смањује на 7:4, али преко Јанковића домаћини су наставили своју серију голова и повели су са 8:4. На самом крају утакмице Борис Поповић постиже свој други погодак и смањује коначни резултат на 8:5.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама