Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Milojević – Dupla kruna dovoljan motiv

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je dan uoči finala Kupa Srbije sa Partizanom (četvrtak, 19 sati) kako veruje da će njegovi izabranici uraditi sve da osvoje duplu krunu i na najbolji način završe sjajnu sezonu.

– Cilj od početka prvenstva su nam oba domaća trofeja. Prvi smo ostvarili osvajanjem titule, a godinama uzanad nismo ni imali priliku da se borimo za Kup. Motiv nam je svakako što dugo nismo osvojili duplu krunu – rekao je Milojević i dodao:

– Igra se jedna utakmica za trofej i maksimalno smo motivisani. Pozivam navijače da dođu na naš stadion u što većem broju. Zasluženo smo u finalu i Partizan, i mi, očekujem dobar večiti derbi. Voleo bih da pobedi fudbal, to je najbitnije i za nas, i za srpski fudbal. Spremamo se za cilj zacrtan od početka prvenstva i daćemo sve od sebe da pružimo dobru partiju.

Trener šampiona Srbije uveren je da će njegovi izabranici biti maksimalno fokusirani u poslednjoj utakmici sezone, koja je zakazana za četvrtak od 19 sati na stadionu „Rajko Mitić“.

– Moji igrači dobro znaju da ne želim da budu rasterećni ni na treningu, a ne na utakmici. Dugo čekamo duplu krunu… Pogrešno je gledati da li smo rasterećni zbog šampionske titule, to je jedan cilj, a Kup je drugi i gledamo maksimalno da budemo spremni za finale. Nema razloga ni za strah od emotivnog pražnjenja, više puta sam napomenuo koliko cenim i volim moje momke. Prirodno je i da nekada ne odigrate na potrebnom nivou, ali kao što mi treneri kažemo, igračima nije potrebna posebna motivacija pred finale. Oni su profesionalci i daće sve od sebe kao i do sada, u to sam ubeđen. Ne vidim da može da dođe do bilo kakve vrste opuštanja.

Milojević ističe da trener večitog rivala Savo Milošević i on ne mogu da iznenade jedan drugog.

– Ne vidim neko moguće taktičko iznenađenje. Specifična utakmica, igra se za trofej. Mnogo sitnica može da odluči. Nadam se da ćemo mi biti onakvi kakvi treba da budemo, uveren sam da će moji igrači odraditi sve što budemo pripremili za samu utakmicu.

Šef neće imati sve igrače na raspolaganju za finale Kupa.

– Srđan Babić ima žute kartone i on neće moći da nastupi, i imamo problem sa povredom Boaćija. Ostali igrači su zdravi – završio je Milojević.

Kapiten Vujadin Savić svestan je važnosti sutrašnje utakmice na Marakani, za kraj sezone.

– Jako važna utakmica za obe ekipe. Imamo fenomenalnu sezonu, ali cilj nam je dupla kruna koju čekamo 12 godina. Iskreno verujem da ćemo uspeti u tome – zaključio je Savić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama