Košarka Košarka/Vesti

Tomić: Atmosfera kakvu sam video samo jednom

Izvor: SD Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde mts Milan Tomić apostrofirao je značaj velike podrške publike za ubedljivu pobedu njegovih izabranika. Prisetio se ambijenta u Beogradskoj areni.

KK Crvena zvezda mts putuje u Podgoricu u velikom stilu. Naime, u prve dve finalne utakmice crveno-beli su bili veoma ubedljivi, a druga utakmica je zaista priredila i ambijent i igru crveno-belih za pamćenje. Rezultat 107:69 dovoljno govori za sebe, ali statistika krije još neke fascinante podatke.

Naime, Crvena zvezda je završila utakmicu sa čak 20 asistencija i samo sedam izgubljenih lopti. Čak petorica igrača bila su dvocifrena, a najbolji pojedinac Kej Si Rivers koji je meč završio sa 16 poena i pet asistencija, odnosno indeksom korisnosti 21. Pored imena Filipa Čovića u statistici stoji frapantnih +38 u koloni koja označava +/- učinak za vreme provedeno na parketu.

Međutim, Milan Tomić je u prvi plan stavljao tim, ali i navijače koji su 80 minuta davali pravi vetar u leđa njegovim izabranicima. Teško je izabrati kada je ambijent u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ bio bolji, a Tomićeve reči su možda i najbolje opisale ambijent:

Hteo bih da se zahvalim našoj publici i našim navijačima što su došli u ovolikom broju i što su nam pomogli da dobijemo utakmicu povedemo 2-0. Preko 30 godina sam u košarci i ovakvu atmosferu nisam doživeo, odnosno jesam jednom kada sam sa Olimpijakosom igrao protiv Crvene zvezde u Beogradskoj areni – rekao je Tomić, a onda više govorio o utakmici:

Dominirali smo svih 40 minuta, ali to ništa ne znači. Vodimo 2:0, a igra se na tri dobijene. Moramo da budemo spremni u Podgorici da odigramo još bolji meč – istakao je trener Crvene zvezde, a potom su usledila novinarska pitanja.

Razlog najveće brige za celu srpsku košarkašku javnost je povreda Sratosa Perperoglua, a Tomić je rekao:

List. Ne mogu ništa više od toga da kažem u ovom trenutku. Tek treba da se obave pregledi – rekao je Tomić.

Atmosfera, komentar na Repešinu izjavu?

Bavim se samo košarkom. Zahvalio sam se našim navijačima na podršci. Ne bih komentarisao izjavu gospodina Repeše. Sigurno da je Budućnost igrala i protiv Partizana ovde… Neregularna atmosfera? Šta treba da navijači ne navijaju za Zvezdu? Molim vas da pitanja budu vezana za košarku – rekao je Tomić, a potom objasnio šta je predstavilo razliku:

Mi smo odigrali timski od prve sekunde i prvog minuta. Imamo 20 asistencija i sedam grešaka. Uradili smo dobar timski posao. Mislim da je najbitnija bila odbrana, ne koliko napad. I Norisa Kola i Nemanja Gordića smo odlično odbranili. Kada igrate dobru odbranu, onda nema problema – rekao je Tomić, a onda je usledilo sledeće pitanje:

Majstorica protiv Partizana, a onda dve utakmice protiv Budućnosti u revijalnom maniru. Koliko vam to znači?

Dobro, aplaudiranje protivničkim igračima, ne bih ulazio u tu diskusiju. Ekipa ima samopouzdanje, igramo lepu, agresivnu i brzu košarku. Dobro je za nas što smo poslednje tri utakmice dobili lako. Sigurno da će utakmica u Podgorici biti drugačija. To je sve pozitivno, ali moramo da guramo dalje. Da ne bude, dobili smo 40 razlike i da stanemo. ABA liga se uzima kada dobijemo tri utakmice – rekao je trener Crvene zvezde Milan Tomić.

U pet odigranih utakmica Crvena zvezda je savladala Budućnost sa ukupno 101 razlike. U proseku 20 razlike. Kako igračima objasniti da ne mora da bude tako?

Rezultat je 0:0 (kada počne utakmica) – rekao je Tomić, a onda odgovorio na sledeće pitanje:

Da li ste nekada videli ovoliku razliku u finalu plejofa?

Polufinale plejofa za ulazak na Fajnal for. Bilo je 56 razlike kada sam bio u Olimpijakosu, a onda sledeću izgubili i nismo se plasirali na Fajnal for. Odigrali su fenomenalno, ali ne živi se od prošlosti. Moramo da budemo spremni i da sledeću utakmicu budemo još bolji – zaključio je Milan Tomić.

Skoči na traku sa alatkama