Hokej Hokej/Najava utakmica

SVI NA HOKEJ!!! Finale IHL: Crvena zvezda – Triglav

Hokejaši Crvene zvezde  će u subotu (30. mart), u 16:30 časova (ulaz besplatan), započeti svoju finalnu seriju plej ofa IHL takmičenja protiv ekipe Triglava. Obzirom da je ledena hala Pionir zauzeta zbog svetskog prvenstva za hokejaše do 18 godina, prvi meč crveno-beli će morati da odigraju van Beograda (u ledenoj hali SPENS u Novom Sadu), mada nije moralo tako da bude.

Foto: CZBG portal

Naime, već smo pisali o tome da je rukovodstvo našek hokejaškog kluba uputilo molbu rukovodstvu Triglava da se meč pomeri za 1. april (ponedeljak), ali gosti nisu hteli ni da čuju za to, pa su insistirali da se meč igra već u subotu. Jedan od navodnih razloga je bio i taj da ne žele da igraju radnim danom jer igrači (amateri) moraju da idu na posao, ali se očito zaboravlja da su već neke utakmice (do duše u Zagrebu) igrali radnim danom. Očito je da već na samom početku žele da naprave blagi pritisak i pokušaju da destabilizuju crveno-bele redeove. Za slovenačke ekipe i njihove Savez ovo je izuzetno važna utakmica jer u drugom ciklusu ovog takmičenja (a oni su ipak najveći pokretači svega toga) mogu da ostanu bez titule. Da podsetimo, prošle sezone titulu je osvojila ekipa Medveščaka, a ove je Crvena zvezda pokazala da je neprikosnovena i nalazi se na korak od osvajanja regionalne lige.

Crvena zvezda je ove sezone bila bolja od Triglava i ostvarila skor od tri pobede i jednog poraza. Dva puta su crveno-beli bili bolji u Kranju, a u Beogradu je učinak bio polovičan. Baš iz tog razloga, četa Jovice Rusa će morati da obrati pažnju na svaki detalj i odigra maksimalno skoncentrisano do samoga kraja jer gosti iz Kranja će pokušati da urade više nego što je uradila ljubljanska Slavija, a koja je u drugom susretu po prilično namučila nešu ekipu.

Po rečima sportskog direktora, Nenada Rakovića, ekipa bi trebala da bude kompletna i spremna za ovu finalnu seriju.

Razgovarali smo pred ovo finale sa nekoliko igača, pa vam prenosimo njihove utiske i mišljenja.

Kapitena, Marka Brkušanina, pitali smo sledeće:

Marko, kapiten si ekipe i poznaješ saigrače. Može li vas ovaj odlazak u SPENS poremetiti ili će pak ta nesusretljivost Triglava (da se utakmica ipak ne igra u Beogradu), probuditi veći inat kod tebe i saigrača?

– Svakako da više volimo da igramo u Pioniru, ali mislim da nas neće poremetiti to što ćemo prvu utakmicu igrati u Novom sadu. Svakako ćemo cele ove nedelje trenirati tamo tako da je možda i bolje da igramo u SPENS-u.

U polufinalnim duelima napad je malo zakazao u drugom susretu (u Beogradu) dok je u Ljubljani bio perfektan. Pitali smo Andriju Španjevića šta je potrebno da se uradi kako bi se ta efikasnost popravila.

– U drugu utakmicu sa Slavijom smo ušli neozbiljno, sa mislima da je sve gotovo i da smo u finalu, pa nam se to zamalo obilo o glavu. Potrebna je maksimalna koncentracija i ozbiljan pristup utakmici.

Odbrana je temelj u svakom sportu, pa tako i u hokeju. Tokom cele sezone nije bilo većih oscilacija što se Zvezdine odbrane tiče, pa se nadamo da će tako ostati i u ovoj finalnoj seriji. Ipak, zamolili smo stamenog beka, Ivana Anića, da nam kaže može li Zvezdin odbarmbeni bedem da izdrži i šta je to potrebno da igrači u poslednjoj liniji urade i na šta da obrate najviše pažnje.

– Potrebno je da budemo maksimalno disciplinovani u odbrani. Svakodnevno treniramo i radimo na tome, tako da ne bi trebalo da bude problema. Odbrana može da izdrži i mi ćemo sve uraditi da tako i bude.

Foto: Czbg portal

Poslednja stvar kojoj želimo da posvetimo posebnu pažnju jesu navijači. Poštovani Zvezdaši, istina je da se u subotu igra večiti derbi ABA lige u košarci, ali mnogi na taj derbi neće moći da odu jer je domaćin Partizan, pa će i ulazak u halu Pionir biti sveden na minimum za naše navijače. Zato, pozivamo sve vas iz Beograda, a posebno iz Novog Sada i okolnih gradova da dođete u ledenu halu SPENS u Novom sadu i da pružite podršku našim hokjašima kakvu do sada nisu videli i iskusili. Ovi momci to zaslužuju. Ovi momci se bore da donesu još jedan pehar u vitrine našeg kluba i Sportskog društva. Zato nemoj da oklevate, da se predomišljate. Zvezdi je potrebna vaša/naša podrška. Neka SPENS grmi u subotu i neka gostim zaklecaju kolena od huka sa tribina. 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama