Košarka Košarka/Vesti

100. meč Filipa Čovića u dresu Crvene zvezde

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su startovali u polufinalnoj seriji regionalne ABA lige. U subotu 30. marta sledi drugi, nadamo se i poslednji meč ove runde takmičenja, a upravo će taj susret biti jubilaran za Filipa Čovića.

Plejmejker KK Crvena zvezda mts u subotnjem večitom derbiju po 100. put će obući dres omiljenih boja. Često osporavani košarkaš, ali igrač koji uvek u crveno-belom dresu pleni svojim požrtvovanjem do sada je za naš klub odigrao 99 mečeva i ukupno postigao 541 poen. Dres Crvene zvezde prvi put je poneo u sezoni 2011/12 kada je stigao iz redova FMP-a, a početkom naredne sezone seli se u novosadsku Vojvodinu Srbijagas. Nakon boravka u Novom Sadu, kraće vreme je proveo u grčkoj ekipi K.A.O.D. iz Drame, a zatim se vraća u matični klub iz Železnika. Pred start prošlosezonske Super lige Srbije ponovo oblači crveno-beli dres i sa ekipom stiže do titule nacionalnog šampiona. U aktuelnoj sezoni sa Crvenom zvezdom je već osvojio regionalni ABA Superkup.

Filip Čović u KK Crvena zvezda:
– Nacionalno prvenstvo i plej-of: 32 utakmice / 216 poena
– Kup Radivoja Koraća: 6 utakmica / 13 poena
– Regionalna ABA liga: 46 utakmica / 217 poena
– Regionalni ABA Superkup: 2 utakmice / 13 poena
– Evrokup: 13 utakmica / 82 poena

Portal „mojacrvenazvezda.net“ čestita Filipu Čoviću predstojeći jubilej i nadamo se da će mu ostati u lepom sećanju po obezbeđenom plasmanu u finalnu rundu plej-ofa ABA lige.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama