Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

ZVEZDA BEZ FINALA WABA LIGE

Izvor: KKŽCZ, zvanični sajt

Košarkašice Crvene zvezde Kombank poražene su u Celju u polufinalu F4 WABA lige od ekipe Budućnost Bemaks 56-85 (12-28, 11-15, 25-23, 8-19), i za 3.mesto igraće protiv domaćina ekipe Cinkarna Celje.

Neće crveno-bele biti u prilici da se bore za pehar regionalnog šampiona, i u bogate vitrine kluba donesu trofej koji nedostaje na polici.

Veoma loš početak utakmice je bio ključan, Podgoričanke su čvrsto držale visoku prednost, a Zvezdinim devojkama ništa nije polazilo za rukom. Bez poena u prvih pet minuta meča, Budućnost je serijom 15-0 praktično sve rešila u prvoj polovini prvog perioda. Do 5.minuta aktuelni šampion regiona je imao i 6 skokova, dve ukradene lopte što im je omogućilo i lake poene u tranziciji. Crveno-bele su prve poene postigle na isteku 5.minuta preko kapitena Aleksandre Katanić uz dodatno slobodno bacanje, ali nisu uspele ni u jednom trenutku meča da minus spuste ispod dvocifrene razlike. Tri uzastopne trojke Budućnosti i 8 poena Nikoline Džebo za kraj prve četvrtine, koju je završila Ivana Katanić prvom trojkom za Zvezdu uz četvrtog pokušaja, 12-28.

U istom ritmu je nastavio rival i u drugom periodu, serijom od 10-0 su došle do veoma visoke prednosti (12-38), koju je Zvezda serijom 7-2 u finišu uspela da smanji i da sa minusom od 20 poena ode na odmor između dva poluvremena, 23-43.

Zvezdi je pripala treća četvrtina, ali nikako nisu uspevale crveno-bele da se ozbiljnije priključe i istope prednost Budućnosti, koja je poenima u mini seriji kontrolisala situaciju na parketu. Pred ulazak u poslednjih deset minuta na semaforu je stajao rezultat 48-66.

U poslednjem kvartalu Budućnost je potvrdila pobedu i plasman u finale. Izuzetno je bila raspoložena Tamara Kapor, koja je predvodila svoju ekipu, a podatak da je četiri igračice iz prve petorke podgoričke ekipe imalo dvocifren učinak, uz 42 odsto procenta za tri poena (8/19), dovoljno govori o igri Budućnosti. Na kraju, visok poraz Zvezde 56-85.

Priliku za bolji učinak u odnosu na proteklu sezonu, crveno-bele će imati u meču za 3.mesto protiv domaćina, ekipe Cinkarne Celje, (nedelja 15.00).

Mina Đorđević najefikasnija sa 14 poena, po 12 su postigle Aleksandra Katanić i Snežana Bogićević.

KKŽ Crvena zvezda Kombank: Naumčev 4, Čubra, Tešić, Bogićević 12 (3sk 1ukl 1blk), Zukanović, A.Katanić 12 (4sk 5as), I.Katanić 9 (5sk 2as 3sk 1blk), Dešić, Bojović (3sk), Đorđević 14 (4sk),  Mišeljić 2 (4sk), Vulović 3.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama