Хокеј Хокеј/Извештаји

ФИНАЛЕ!!!

У једној тешкој утакмици у коју је екипа Славије ушла доста растерећеније, а Звезда под благим притиском и сећањем на прошлогодишњи неуспех, хокејаши Црвене звезде су заслужено славили и пласирали се у финале ИХЛ такмичења.

СКХЛ Црвена звезда – ХК Славија Јуниор 4:2 (0;0, 1:1, 3:1)

У првом периоду игре нисмо видели голове, али јесмо једну напету утакмицу у којој смо видели три искључења за наше хокејаше и четири за екипу Славије. Ипак, нападачи ни једне, ни друге екипе нису успели да пошаљу пак у мрежу.

У другом периоду Славиија на самом почетку прва долази до водства голом Перлеа, па је притисак још више прешао на Звездине хокејаше. Тек у 37. минути црвено-бели постижу свој погодак за изједначење (1:1), а стрелац је био Андреј Цвик (асистенција Драговић – Гаидаш). овим резултатом се завршио други период.

У последњем делу овог сусрета Славија је опет на самом почетку (свега након 24 секунде), преко Хумара, дошла у водство од 1:2 и то је унело доста нервозе у ову утакмицу. Страх од несупеха је висио над главом Звездиних оклопника, али су они ипак смогли снаге  да направе преокрет и заслужено изборе финале. Прво је Богдан Гаидаш у 54. минути донео изједначење од 2:2 (асистенција Кулешов), да би само минут после тога Вјачеслав Чегринтсев донео Звезди водство од 3:2 (асистенти су били Бркушанин – Подунавац). У последњој минути овог неизвесног дуела Богдан Гаидаш је својим другим голом (асистенција Чегринтсев) донео Звезди  победу (4;2) и велико славље за улазак у финале ИХЛ такмичења.

Све честитке нашим играчим и пуно среће у финалној серији у којој ће играти против екипе Триглава.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама