Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Sledi Super vaterpolo liga Srbije

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Ligaški deo Regionalnog vaterpolo takmičenja je završen. U okviru regionalne elite Crvena zvezda i Šabac su takmičenje okončali u sredini tabele što je u ovom trenutku pozitivan rezultat, dok će vaterpolisti Partizana kroz plej-aut protiv Solarisa iz Šibenika morati da se bore za člana A1 lige i naredne sezone. U okviru A2 lige Srbija je imala četiri predstavnika. Na žalot niti jedna naša ekipa nije u aktuelnoj sezoni uspela da izbori promociju u više rang. Kragujevački Radnički je bio najbliži tome, ali im je samo za jedan bod izmakla borba u doigravanju za plasman u regionalnu elitu. Ostali srspki klubovi Nais, Vojvodina i Valjevo Gorenje zauzeli su peto, šesto, odnosno sedmo mesto na kraju takmičenja.

Na osnovu ostvarenih rezultata u regionalnim takmičenjima formira se i domaća Super vaterpolo liga koja startuje u subotu 30. marta, a u kojoj se regionalnim ligašima pridružuju i tri najbolja kluba iz nedavno okončane Prve „A“ lige Srbije. Ukupno deset najboljih srpskih vaterpolo klubova činiće Super ligu, s`tim da će ekipe iz A1 lige i tri najbolja srpska kluba iz A2 lige formirati ligu koja će se boriti za titulu šampiona Srbije, a četvrtoplasirani srpski tim iz A2 lige i tri predstavnika domaćeg takmičenja igraće za plasman od 7. do 10. mesta. Shodno tome, Super ligu za titulu čine VK Šabac, Crvena zvezda, Partizan, Radnički Kragujevac, Nais i Vojvodina, a u Super ligi za plasman (7.-10. mesta) čine Valjevo Gorenje, Zemun Bosal, Stari Grad i Beograd. Treba napomenuti da se u Super ligi Srbije, grupi koja se bori za šampionsku titulu, prenose rezultati koje su naši klubovi ostvarili u međusobnim duelima u regionalnom takmičenju. Tako, npr. Crvena zvezda neće u Super ligi igrati sa Šapcem i Partizanom, već če koplja ukrstiti samo sa ekipama iz regionalne A2 lige.

Puleni trenera Aleksandra Filipovića u srpsko takmičenje ulaze sa sedam bodova pošto su protiv Partizana ostvarili pobedu i remi (10:6; 10:10), a protiv Šapca su slavili na gostujućem bazenu 9:8, dok su kod kuće poraženi rezultatom 10:13. Ostaje nam da vidimo da li će upravo taj poraz na dorćolskom bazenu od Šapčana biti i ključan u borbi za trofej.

Crvena zvezda takmičenje započinje 30. marta kada će dočekati ekipu Vojvodine, a zatim slede mečevi sa Naisom 6. aprila na Dorćolu i gostovanje Radničkom u Kragujevcu 20. aprila.

– Tabela Super vaterpolo lige Srbije:
1. Radnički Kragujevac 10
2. Šabac 9
3. Crvena zvezda 7
4. Vojvodina 4
5. Nais 3
6. Partizan 1

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama