Ватерполо Ватерполо/Вести СДЦЗ

Следи Супер ватерполо лига Србије

Извор: mojacrvenazvezda.net

Лигашки део Регионалног ватерполо такмичења је завршен. У оквиру регионалне елите Црвена звезда и Шабац су такмичење окончали у средини табеле што је у овом тренутку позитиван резултат, док ће ватерполисти Партизана кроз плеј-аут против Солариса из Шибеника морати да се боре за члана А1 лиге и наредне сезоне. У оквиру А2 лиге Србија је имала четири представника. На жалот нити једна наша екипа није у актуелној сезони успела да избори промоцију у више ранг. Крагујевачки Раднички је био најближи томе, али им је само за један бод измакла борба у доигравању за пласман у регионалну елиту. Остали срспки клубови Наис, Војводина и Ваљево Горење заузели су пето, шесто, односно седмо место на крају такмичења.

На основу остварених резултата у регионалним такмичењима формира се и домаћа Супер ватерполо лига која стартује у суботу 30. марта, а у којој се регионалним лигашима придружују и три најбоља клуба из недавно окончане Прве „А“ лиге Србије. Укупно десет најбољих српских ватерполо клубова чиниће Супер лигу, с`тим да ће екипе из А1 лиге и три најбоља српска клуба из А2 лиге формирати лигу која ће се борити за титулу шампиона Србије, а четвртопласирани српски тим из А2 лиге и три представника домаћег такмичења играће за пласман од 7. до 10. места. Сходно томе, Супер лигу за титулу чине ВК Шабац, Црвена звезда, Партизан, Раднички Крагујевац, Наис и Војводина, а у Супер лиги за пласман (7.-10. места) чине Ваљево Горење, Земун Босал, Стари Град и Београд. Треба напоменути да се у Супер лиги Србије, групи која се бори за шампионску титулу, преносе резултати које су наши клубови остварили у међусобним дуелима у регионалном такмичењу. Тако, нпр. Црвена звезда неће у Супер лиги играти са Шапцем и Партизаном, већ че копља укрстити само са екипама из регионалне А2 лиге.

Пулени тренера Александра Филиповића у српско такмичење улазе са седам бодова пошто су против Партизана остварили победу и реми (10:6; 10:10), а против Шапца су славили на гостујућем базену 9:8, док су код куће поражени резултатом 10:13. Остаје нам да видимо да ли ће управо тај пораз на дорћолском базену од Шапчана бити и кључан у борби за трофеј.

Црвена звезда такмичење започиње 30. марта када ће дочекати екипу Војводине, а затим следе мечеви са Наисом 6. априла на Дорћолу и гостовање Радничком у Крагујевцу 20. априла.

– Табела Супер ватерполо лиге Србије:
1. Раднички Крагујевац 10
2. Шабац 9
3. Црвена звезда 7
4. Војводина 4
5. Наис 3
6. Партизан 1

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама