Hokej Hokej/Izveštaji

Završen 18. međunarodni turnir “Miodrag Šišić – Šile”

Prelep vikend je iza nas. U Beogradu, u ledenoj hali Pionir, u subotu i nedelju (16. i 17. mart) uspešno je održan je 18. međunarodni turnir “Miodrag Šišić – Šile”.

Što se tiče Hokejaškog kluba Crvena zvezda, nastupile su četiri ekipe u selekcijama U8 i U10. Vukašin Stević predvodio je Crvenu zvezdu, dok je Ivan Jovanović predvodio Red Tim (do 8 godina). U konkurenciji do 10 godina Nikola Bera je predvodio ekipu Crvene zvezde, dok je Srđan Ristić predvodio Red Tim.

Iako se na ovom turniru (po pravilima IIHF-a) ne proglašavaju pobednici, naše ekipe su ostvarile lep uspeh, posebno selekcija Crvene zvezde do 8 godina koju je predvodio trener Stević. Naime, na celom turniru (13 ekipa u toj konkurenciji), mlađahni Zvezdini klinci su osvojili prvo mesto, a vredno je napomenuti za na celom turniru nisu primili ni jedan jedini gol.

Evo šta je trener Stević rekao nakon finala sa Spartakom i pobede od 1:0.

“Vrlo napeta utakmica u finalu sa Spartakom, kome čestitam na korektnoj i fer igri. Želim ovim putem da se zahvalim svim roditeljima iz selekcije U8 na utrošenom vremenu i posvećenosti oko treninga, turnira i utakmica. Naporan rad i trud se isplatio i mogu slobodno da kažem da smo zasluženo najbolja ekipa u Srbiji u ovom uzrastu! Veliki pozdrav za sve navijače Crvene zvezde!”

Što se tiče Red Tima, koji je predvodio trener Jovanović, oni su završili na solidnom 8. mestu sa 2 pobede, 1 nerešenom utakmicom i 5 poraza.

U konkurenciji do 10 godina (učestvovalo 16 ekipa), Crvena zvezda, predvođena trenerom Berom, bila je na korak od finala. Naime, u polufinalnom susretu naši oklopnici su se sastali sa ljutim, večitim, rivalom i nažalost taj susret su izgubili nakon penal serije, rezultatom 2:1. Ni u borbi za treće mesto, naši mlađahni hokejaši nisu imali sreće jer su opet izgubili na penale, od ekipe NSA, rezultatom 1:0 i tako zauzeli 4. mesto.

Ekipa Red Tima je, u vrlo jakoj konkurenciji, zauzela pretposlednje 15. mesto sa 7 poraza i 2 pobede.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama