Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize

Stotka za kraj ligaškog dela

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts trijumfalno su okončali ligaški deo ABA lige. Crveno-beli su u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ savladali Mega Bemaks rezultatom 100:76 i upisali skor 21-1 na tabelu regionalnog takmičenja.

Košarkaši Crvene zvezde mts u velikom stilu su zatvorili ligaški deo sezone u ABA ligi. Crveno-beli su u poslednjem kolu regionalnog takmičenja savladali Mega Bemaks rezultatom 100:76 (20:23, 37:10, 25:25, 18:18). Na taj način Zvezda je upisala 21 pobedu i sa samo jednim porazom ubedljivo ostavila iza sebe pratioce u ABA lige.

Ipak, verovatno mnogo značajnije je to što je utakmica protiv Mege bila pokazatelj da se forma podiže pred najznačajnije duele, a to je plejof koji sledi. Već naredne subote kreće polufinale doigravanja gde Crvena zvezda dočekuje Partizan Nis, a partija izabranika Milana Tomića protiv Mege daće im dodatan elan pred odlučujuće borbe.

Gosti su od početka bili u izvanrednom šuterskom ritmu i to je bio primarni razlog zašto su čuvali vođstvo. Međutim, Crvena zvezda nije dopustila ekipi Mege da stekne značajniju prednost, disala je za vratom i čekala priliku da preuzme vođstvo.

To se dogodilo u 13. minutu utakmice kada je Kej Si Rivers pogodio trojku i crveno-beli su poveli – 27:25. Dejan Davidovac je doneo dodatnu energiju svojim ulaskom u igru, a i odbrana Zvezde je bila značajno čvršća. S toga, ne čudi da je prednost samo rasla, a nakon odličnog prodora Kej Si Riversa razlika je postala dvocifrena – 40:29.

Izabranici Milana Tomića bili su u odličnom ritmu. Do poluvremena crveno-beli su ubacili čak 57 poena, od toga 37 u drugoj deonici. Prednost je rasla i na poluvremenu iznosila visokih plus 24 – 57:33.

I u nastavku igre česte rotacije u redovima Zvezde dale su doprinos da izabranici trenera Tomića igraju u visokom ritmu. Svih 12 igrača dobilo je priliku i svi su se upisali u listu strelaca. Brz protok lopte u napadu koji su predvodili Regland, Čović, ali i Rivers kao sekundarni organizator igre doprineo je laganoj egzekuciji iz svih pozicija.

Prednost je u takvim okolnostima lako očuvana. Publika je imala priliku da vidi dominatno izdanje Crvene zvezde u kom nisu izostali i atraktivni potezi. Simbolično, ”stotku” na semafor postavio je Ognjen Dobrić atraktivnim zakucavanjem u završnici meča.

Crvena zvezda mts – Mega Bemaks 100:76 (20:23, 37:10, 25:25, 18:18)

Crvena zvezda mts: Regland 4 (7as), Čović 4, Perperoglu 10, Davidovac 8 (5sk), Lazić 3, Faje 4, Beron 10, Dobrić 10, Simanić 14 (7sk), Rivers 11, Cirbes 8, Odžo 14 (9sk).

Milan Tomić:
’’Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu i da smo raspodelili minutažu dobro. Jedino je Simanić odigrao 24 minuta, a svi ostali od 12 do 18 i svi su odigrali dobro. Mislim da smo zasluženo osvojili prvo mesto u regularnoj fazi ABA lige i da smo to bili najbolji, ali to nije dovoljno. Pred nama je plejof, jedan cilj je ostvaren, a to je da imamo prednost domaćeg terena’’

’’Od sledeće utakmice kreće plejof i očekujem da bude puna dvorana i da protiv Partizana imamo istinsku prednost domaćeg terena’’

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama