Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Zvezdini odbojkaši osvojili Kup

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su 14. put nacionalni Kup pošto su u finalu u Lajkovcu savladali kragujevački Radnički sa 3:0, po setovima 25:18, 25:21, 25:20.

Crveno-beli su prikazali sjajnu partiju i od početka do kraja utakmice su znali šta žele i nijednog momenta nisu dozvolili odbojkašima Radničkog da se vrate u meč. Zasluženo su došli do trofeja i pokazali da trenutno igraju najbolju odbojku u Srbiji.

Na početku meča ekipe su poene osvajale u serijama, a Zvezda je sa dva vezana bloka Marka Sinđelića otišla na tehnički tajm aut sa vođstvom od 12:8. Danilo Pavlović je nastavio seriju naše ekipe, ali su je posle tajm auta Kragujevčani prekinuli. Naša ekipa je čuvala stečenu prednost, a u završnici je vezala četiri poena i povela sa 22:14. Servis greškom Radničkog Zvezda stiže do sedam vezanih set lopti, a drugu je iskoristio Lazar Dodić koji je iz bloka doneo vođstvo našoj ekipi – 25:18.

Beogradski crveno-beli su nastavili sa dobrom igrom, sa tri poena u nizu poveli su sa 7:4, ali su odbojkaši Radničkog poravnali rezultat, pa je naš tim na tehničkom tajm autu imao minimalnu prednost. Posle pauze Danilo Pavlović je doneo Zvezdi plus dva, a potom je Dodić povisio na 15:12. Kragujevčani prilaze na minus jedan, ali Nejić i Dodić vraćaju našem timu prednost od tri poena, a nakon tajm auta vezuju još dva poena i blokom Nemanje Mašulovića dolaze do vođstva od 21:16. Naši odbojkaši su zadržali prednost i uspešnim napadom Sinđelića došli do 2:0 – 25:21.

Izabranici Tomislava Kukanjca su na početku trećeg seta stekli prednost od 6:2. Blokom Nejića Zvezda je došla do 11:6. Kragujevčani uspevaju da smanje zaostatak i priđu na 13:11, ali crveno-beli uzvraćaju i osvajaju naredna dva poena. Novom serijom od tri poena Zvezda stiže do 18:12, a onda Radnički osvaja sledeća tri poena. Dodić iz bloka poentira za 21:16, a Kragujevčani u završnici prilaze na 23:20 posle čega je naš strateg zatražio tajm aut. Zvezda je osvojila, ispostaviće se, poslednja dva poena i trijumfovala sa maksimalnim rezultatom – 25:20.

Najefikasniji na meču bili su Lazar Dodić sa 17 i Danilo Pavlović sa 14 poena.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 3:0 (25:18, 25:21, 25:20)

Lajkovac – Hala sportova. Gledalaca: 2500. Sudije: Dejan Rogić i Robert Leko. Trajanje meča: 73 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Petković, Mašulović 7, Petrović, Nejić 6, Sinđelić 5, Dodić 17, D. Pavlović 14. Nisu igrali: Meljanac, Đurđević, Tadić, Jovanović, N. Pavlović, Andonović. Trener: Tomislav Kukanjac.

RADNIČKI: Glavinić 4, Stefanović 1, Goić 4, Veljović, Pantović (libero), Stevanović 6, Ilić 8, Matić 4, Pantelić (libero), Sotnik 8, Perović 3, Krstić 1. Nije igrao: Vidović. Trener: Dejan Matić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama