Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши Одбојкашице СДЦЗ

Црвена звезда напада оба трофеја Купа Србије

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

У београдском хотелу “Краун Плаза” одржана је конференција за новинаре поводом финала Купа Србије у обе конкуренције, које ће се одиграти у недељу, 10. марта у Хали спортова у Лајковцу.

Конференцији су присуствовали капитени и тренери тимова финалиста, а Црвену звезду су представљали Катарина Чанак и Александар Владисављев, капитен и тренер женске сениорске екипе Црвене звезде, као и Лазар Додић и Томислав Кукањац, заменик капитена и тренер наше мушке сениорске екипе.

Као и претходне сезоне, Црвена звезда ће и ове имати представнике у финалу у обе конкуренције.

У првој утакмици, у финалу 54. Купа Србије у конкуренцији одбојкаша играће Црвена звезда и Раднички доо из Крагујевца од 17 часова.

– Видећемо шта ће бити ове године. Прошле године Нови Пазар је био бољи од нас. Заслужено су победили. Мислим да смо ове године сазрели као екипа, да смо доста бољи него лане. Раднички је јако добра и квалитетна екипа са доста искусних играча који су играли и у иностранству. Познајемо се доста добро. Играли смо ове сезоне неколико утакмица и у припремном периоду, као и у првенству и мислим да ће победника одлучити детаљи, ко у меч уђе хладне главе, ко буде храбрији у одређеним ситуацијама. Наравно, даћемо све од себе да испоштујемо све задатке које добијемо од нашег тренера и надам се да ћемо на крају изборити жељени резултат – изјавио је заменик капитена црвено-белих Лазар Додић.

– Пред нама је велики догађај. Сви у клубу, играчи, стручни штаб, спортски радници, једва чекамо да почне утакмица. Много фактора је у игри, атмосфера, мотивација, притисак… Видећемо која екипа ће боље изаћи на крај са тим фактроима. Надам се да ћемо се на крају ми радовати – истакао је Томислав Кукањац, тренер мушке сениорске екипе Црвене звезде.

У другом мечу, у финалу 53. Купа Србије у конкуренцији одбојкашица играће Црвена звезда и Железничар из Лајковца од 19.30 часова.

– Наравно да очекујемо победу. То сигурно неће бити лак задатак, игра се на њиховом терену и то ће им бити предност, али и ми имамо наше врлине које ће, надам се, доћи до изражаја. Верујем да ћемо вратити трофеј Купа у витрине Црвене звезде – изјавила је Катарина Чанак капитен Црвене звезде.

– Иста мета, исто одстојање. Реприза финала од прошле године. Ми ћемо све урадити да исход буде другачији. Да после пет година Црвена звезда поново дође до трофеја. Сигурно да тто неће бити нимало лако. Моја екипа је у специфичној ситуацији јер ми једини играмо против домаћина турнира. Изјавили су да им је драго да је финале Купа поново у Лајковцу, а мени баш и није драго. Ми наравно поштујемо правила по којима се одређује домаћинство. Кроз утакмице ове сезоне смо показали да можемо да играмо против Железничара. Јесте да смо у Лајковцу изгубили утакмицу, али сигурно да ћемо све урадити и на најбољи могући начин припремити екипу да се покаже у најбољем могућем светлу. Изузетно ценим нашег ривала, то је екипа састављена од врло квалитетних играчица и показале су и прошле године да знају да играју за трофеје. Међутим, основни задатак мог стручног штаба је да нашу игру доведемо до највишег могућег нивоа. Уколико у томе будемо успели убеђен сам да ћемо имати добар резултат – констатовао је Александар Владисављев, тренер одбојкашица Црвене звезде.

РТС 2 ће директно преносити обе финалне утакмице Купа Србије.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама