Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Sjajna generacija izjednačila rekord

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Naši fudbaleri savladali su Mladost kao gosti i slavili u Lučanima sa 3:1 (2:0) u okviru 25. kola Superlige. Strelci su bili Ben iz jedanaesterca u 15, Pavkov u 29. i Marin u 70. minutu.

Stadion: FK Mladost
Gledalaca: 6.000
Sudija: Miloš Đorđić (Beograd)
Strelci: Bojić u 55′ (Mladost); Ben u 15′ (pen), Pavkov u 29′ i Marin u 70′ (Crvena zvezda)
Žuti kartoni: Radivojević, Pejović, Pavlović (Mladost); Milunović, Jirka, Stojković, Jovančić (Crvena zvezda)

Mladost: Rosić, Šatara, Sinđić (od 34′ Bojović), Andrić, Leković, Pejović, Dimić, Tumbasević, Pavlović, Bojić, Radivojević
Crvena zvezda: Popović, Gajić, Milunović, Babić, Stojković, Jovančić, Ben (od 88′ Joveljić), Ivanić, Marin (od 86′ Jovičić), Boaći (od 61′ Boaći), Pavkov

Crveno-beli ruše sve pred sobom! Četa Vladana Milojevića nanizala je i 51. uzastopnu utakmicu u domaćem prvenstvu bez poraza, čime je izjednačila i državni rekord, i rekord koji drži Zvezdina generacija pod vođstvom Slavoljuba Muslina.

Šampion Srbije je na duel u Lučanima izašao u nešto drugačijoj formaciji nego inače. Mrežu je čuvao Popović, odbrambenu četvorku su činili Gajić, Milunović, Babić i Stojković ovaj put kao levi bek, ispred njih je bio Jovančić, a zajedno sa zadnjim veznim romb na sredini su činili Ben desno, Ivanović levo i Marin iza najisturenijih Boaćija i Pavkova.

Ofanzivci su, prema opisu posla, bili i zaduženi za pogotke, i za prvih pola sata su spakovali bodove za Beograd.
El Fardu Ben bio je precizan iz penala, dok je Milan Pavkov iz prilično slične situacije kao na 159. večitom derbiju zatresao mrežu, dok je Marko Marin majstorijom iz slobodnjaka potvrdio trijumf koji je domaća ekipa ublažila u nastavku.

Od samog početka su crveno-beli krenuli sa napadima rešeni da centaršutevima sa krila što pre stignu do prilika i vođstva. Boaći je zapretio već posle samo nekoliko sekundi od prvog zvižduka sudije Đorđića, zatim mu je udarac na sjajno dodavanje Marina odbranio i golman Rosić, a do promene rezultata došlo je u 15. minutu.

Radivojević je oborio Filipa Stojkovića i skrivio jedanaesterac, a vrlo sigurno sa bele tačke bio je Ben pogodivši donji desni ugao za 1:0.

Malo je nedostajalo i da Marin iz prekida iskosa sa leve strane uveća vođstvo, ali je to učinio Pavkov u 29. minutu. Gajić je dodao do snažnog centarfora koji je grudima prihvatio loptu i sa ivice peterca, iskosa sa desne strane, brzo šutirao i neodbranjivo pogodio dalji ugao, vrlo slično kao u večitom derbiju samo bliže golu.

Zvezda je dugo držala zatvorenim sve prilaze golu što nije uticalo na uzbuđenja u prvom poluvremenu…
Tako je i u 36. minutu dosuđen penal za Mladost, ali je Popović fantastičnom odbranom zaustavio šut Bojovića sa bele tačke i dodatno se pobrinuo da na predah odemo sa dva gola prednosti.

U prvom delu je i diskutabilno poništen pogodak Boaćiju na dodavanje Jovančića, pošto se činilo da je napadač iz Gane bio u dozvoljenoj pozicji, a u nastavku su Lučanci uspeli da prepolove zaostatak.

Igrao se 55. minut kada je posle prekida odbijena lopta vraćena u naš kazneni prostor i sve je preletela pravo do Bojića koji ju je prosledio u mrežu da smanji prednost šampiona Srbije na 2:1.

Po isteku sat vremena igre šef Milojević je osvežio redove uvođenjem Jirke umesto Boaćija, a crveno-beli su u 70. minutu uvećali vođstvo. Bio je to trenutak magije Marka Marina.

Nekadašnji nemački reprezentativac je maestralno izveo slobodnjak, lopta je pogodila obe stative i završila u mreži Mladosti za 3:1. Marinova bravura bila je dovoljna da se osigura osvajanje celog plena u Lučanima.

To je i najbolji poziv za subotu, da se što više zvezdaša od 18 sati okupi na tribinama stadiona „Rajko Mitić“, pruži podršku fudbalerima Zvezde protiv Zemuna i ujedno prisustvuje proslavi 74. rođendana.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama