Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Сјајна генерација изједначила рекорд

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Наши фудбалери савладали су Младост као гости и славили у Лучанима са 3:1 (2:0) у оквиру 25. кола Суперлиге. Стрелци су били Бен из једанаестерца у 15, Павков у 29. и Марин у 70. минуту.

Стадион: ФК Младост
Гледалаца: 6.000
Судија: Милош Ђорђић (Београд)
Стрелци: Бојић у 55′ (Младост); Бен у 15′ (пен), Павков у 29′ и Марин у 70′ (Црвена звезда)
Жути картони: Радивојевић, Пејовић, Павловић (Младост); Милуновић, Јирка, Стојковић, Јованчић (Црвена звезда)

Младост: Росић, Шатара, Синђић (од 34′ Бојовић), Андрић, Лековић, Пејовић, Димић, Тумбасевић, Павловић, Бојић, Радивојевић
Црвена звезда: Поповић, Гајић, Милуновић, Бабић, Стојковић, Јованчић, Бен (од 88′ Јовељић), Иванић, Марин (од 86′ Јовичић), Боаћи (од 61′ Боаћи), Павков

Црвено-бели руше све пред собом! Чета Владана Милојевића нанизала је и 51. узастопну утакмицу у домаћем првенству без пораза, чиме је изједначила и државни рекорд, и рекорд који држи Звездина генерација под вођством Славољуба Муслина.

Шампион Србије је на дуел у Лучанима изашао у нешто другачијој формацији него иначе. Мрежу је чувао Поповић, одбрамбену четворку су чинили Гајић, Милуновић, Бабић и Стојковић овај пут као леви бек, испред њих је био Јованчић, а заједно са задњим везним ромб на средини су чинили Бен десно, Ивановић лево и Марин иза најистуренијих Боаћија и Павкова.

Офанзивци су, према опису посла, били и задужени за поготке, и за првих пола сата су спаковали бодове за Београд.
Ел Фарду Бен био је прецизан из пенала, док је Милан Павков из прилично сличне ситуације као на 159. вечитом дербију затресао мрежу, док је Марко Марин мајсторијом из слободњака потврдио тријумф који је домаћа екипа ублажила у наставку.

Од самог почетка су црвено-бели кренули са нападима решени да центаршутевима са крила што пре стигну до прилика и вођства. Боаћи је запретио већ после само неколико секунди од првог звиждука судије Ђорђића, затим му је ударац на сјајно додавање Марина одбранио и голман Росић, а до промене резултата дошло је у 15. минуту.

Радивојевић је оборио Филипа Стојковића и скривио једанаестерац, а врло сигурно са беле тачке био је Бен погодивши доњи десни угао за 1:0.

Мало је недостајало и да Марин из прекида искоса са леве стране увећа вођство, али је то учинио Павков у 29. минуту. Гајић је додао до снажног центарфора који је грудима прихватио лопту и са ивице петерца, искоса са десне стране, брзо шутирао и неодбрањиво погодио даљи угао, врло слично као у вечитом дербију само ближе голу.

Звезда је дуго држала затвореним све прилазе голу што није утицало на узбуђења у првом полувремену…
Тако је и у 36. минуту досуђен пенал за Младост, али је Поповић фантастичном одбраном зауставио шут Бојовића са беле тачке и додатно се побринуо да на предах одемо са два гола предности.

У првом делу је и дискутабилно поништен погодак Боаћију на додавање Јованчића, пошто се чинило да је нападач из Гане био у дозвољеној позицји, а у наставку су Лучанци успели да преполове заостатак.

Играо се 55. минут када је после прекида одбијена лопта враћена у наш казнени простор и све је прелетела право до Бојића који ју је проследио у мрежу да смањи предност шампиона Србије на 2:1.

По истеку сат времена игре шеф Милојевић је освежио редове увођењем Јирке уместо Боаћија, а црвено-бели су у 70. минуту увећали вођство. Био је то тренутак магије Марка Марина.

Некадашњи немачки репрезентативац је маестрално извео слободњак, лопта је погодила обе стативе и завршила у мрежи Младости за 3:1. Маринова бравура била је довољна да се осигура освајање целог плена у Лучанима.

То је и најбољи позив за суботу, да се што више звездаша од 18 сати окупи на трибинама стадиона „Рајко Митић“, пружи подршку фудбалерима Звезде против Земуна и уједно присуствује прослави 74. рођендана.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама