Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Poraz košarkašica u Celju

Izvor: KKŽCZ, zvanični sajt

Košarkašice Crvene zvezde poražene su u Celju u pretposlednjem, 17.kolu WABA lige od ekipe Cinkarna 91-53 (24-14, 22-24, 22-10, 25-3).

Sam početak meča su obeležile tri serije po pet koševa, Celje je povelo 5-0, Zvezda stigla do 5-5, da bi na sredini četvrtine Celje vodilo 10-5. U drugoj polovini četvrtine domaća ekipa je sa dve uzastopne trojke uspela da se odlepi, da stigne i do dvocifrene prednosti koju je kontrolisala do kraja prvih deset minuta, 24-14.

Iako je Cinkarna sa sedam uzastopnih poena stigla do 15 poena razlike, crveno-bele su održavale priključak, uspevale da pronađu sigurna rešenja u napadu, i da serijom 9-0 u samom finišu na poluvreme odu sa prihvatljivim minusom od 8 poena, 46-38.

Ipak, drugo poluvreme je u potpunosti pripalo vicešampionu regiona. Crvena zvezda je u drugom poluvremenu uspela da ubaci sa 13 koševa, dok je ekipa Cinkarne bila veoma raspoložena i vidno motivisana da u poslednjem meču ligaškog dela pred Fajnal for ostvari pobedu. Vrlo brzo je Celje vratilo dvocifrenu prednost, serijom 11-0 prelomilo susret i sa 20 poena prednosti ušlo u poslednji period, 68-48.

Poslednji kvartal je bio jednostran, Zvezda je ubacila samo tri poena, jedine poene iz igre u finišu meča. Pet od 13 trojki Celje je pogodilo u poslednjoj četvrtini, a tako su i završile utakmice, i nanele veoma visok, i treći poraz Zvezdi u WABA ligi, 93-51.

Ivana Katanić i Mina Đorđević su postigle po 12 poena za Crvenu zvezdu, Snežana Bogićević, Milica Bojović i Nevena Naumčev po 7.

Crvena zvezda u poslednjem kolu dočekuje ekipu Banovića, 6.marta (12 časova). Ekipe Budućnosti i Celja će u međusobnom duelu odlučiti ko će biti na trećem mestu, odnosno Celje bi u slučaju pobede ligaški deo završilo na drugom mestu i zakazalo duel na Fajnal foru sa Crvenom zvezdom.

Pre duela sa Banovićima, Zvezda u subotu gostuje ekipi Radivoj Korać u poslednjem kolu domaćeg šampionata pred plej-of.

KKŽ Crvena zvezda: Naumčev 7 (2sk 6as), Čubra, Tešić 2, Bogićević 7 (5sk), Zukanović 1, I.Katanić 12 (5sk 5as 1ukl), Bojović 7 (7sk 2as), Matić, Đorđević 12 (4sk 1ukl), Mišeljić 3 (3sk).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama