Фудбал Фудбал/Вести

Ин мемориам: Срећко Радишић

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Срећко Радишић, бивши атлетичар и некадашњи кондициони тренер фудбалера Црвене Звезде, преминуо је у родном Горњем Милановцу у 88. години, после дуже болести.

Рођен је 1931. године и започео је спортску каријеру као атлетичар у Горњем Милановцу. Са 19 година почео је да се бави атлетиком у АК Таково, а убрзо након тога је дошао у Београд да студира и постао је члан Црвене звезде.

Био је део репрезентације Југославије 12 пута и поставио је два државна рекорда. Три пута је био сениорски првак Југославије у трци на 800 метара за коју је био специјалиста.

Атлетиком се бавио до 1959. године и када је завршио каријеру постао је кондициони тренер у Црвеној звезди. Био је врхунски стручњак и потом је исту функцију обављао у Реал Мадриду и Спортингу из Лисабона, као и у још неколико иностраних клубова и у репрезентацији Југославије и Кувајта.

– Био је био пионир у свом послу и један од најбољих кондиционих тренера у историји Црвене звезде. Захваљујући раду Срећка Радишића наш клуб је у то време много лакше долазио до бројних успеха о којима се и данас прича. Квалитет је после доказао и у иностранству радећи у Реалу – рекао је Драган Џајић, друга Звездина звезда.

Сахрана Срећка Радишића биће у суботу, 23. фебруара у подне, на Градском гробљу у Горњем Милановцу.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама