Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Vojvodina 4:0

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Pobeda na prolećnoj premijeri! Naši fudbaleri savladali su Vojvodinu sa 4:0 (2:0) u prvoj zvaničnoj utakmici u 2019. godini i na najbolji mogući način započeli drugi deo sezone.

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 22.364
Sudija: Milan Ilić
Strelci: Boaći u 23′ i 68′, Simić u 28′ i Pavkov u 89′
Žuti kartoni: Savić u 31′ (Crvena zvezda); Mitošević u 45′, Eze u 48′, Mesarović u 80′ (Vojvodina);

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Milunović, Gajić, Jovičić, Čaušić, Ben (od 62′ Jirka), Marin, Simić (od 84′ Ivanić), Boaći (od 75′ Pavkov).
Vojvodina: Rockov, Stojković, Graovac, Saničanin, Devetak, Milojević, Mitošević, Đuričin, Đurić (od 64′ Nešković), Gojkov (od 78′ Mesarović), Eze (od 73′ Matić).

Gde je Crvena zvezda stala u decembru prošle godine, nastavila je u prvom ovogodišnjem zvaničnom nastupu. Sva tri boda osvojena su u 22. kolu Superlige golovima dvostrukog strelca Ričmonda Boaćija, a po jedan pogodak delo je Veljka Simića i Milana Pavkova, pa su crveno-beli na pravi način krenuli u nove izazove.

Šef stručnog štaba Vladan Milojević odlučio je da na prolećnoj premijeri među stativama bude Borjan, odbrambenu četvorku činili su Stojković i Savić, odnosno novajlije Milunović i Gajić, u veznom redu su delovali Jovičić i Čaušić, ispred njih Ben, Marin i Simić kao ofanizvni trio, i Boaći kao najistureniji napadač.

Šampion Srbije od samog starta je nametnuo svoj tempo i bio je vidljiv uticaj rada na pripremama. Akcije koje su uigravane na Kipru, a posebno u Turskoj, demonstrirane su i pred više od 20.000 gledalaca koji su se uželeli voljenog kluba i fudbala.

Trudili su se crveno-beli da diktiraju ritam i kontrolišu dešavanja na terenu, pa su u uvodnim trenucima imali nekoliko pokušaja, ne toliko opasnih.

Zvezdinom igrom dirigovao je maestro Marko Marin, koji je imao i šut iz slobodnjaka sa nešto više od 20 metara u donji levi ugao, ali je golman Rockov krajnjim naporom sačuvao mrežu.

Ipak, bio je nemoćan sredinom prvog poluvremena. Sjajno smo kombinovali posle prekida, Ben je odigrao povratni pas u sredinu, lopta je došla do Boaćija i on je pogodio donji levi ugao za 1:0 u 23. minutu.

Snažni napadač iz Gane je tako postigao prvi pogodak za Zvezdu na zvaničnim utakmicama u 2019. godini i najavio berićetno proleće. Ali, onaj od koga je najviše zavisilo u igri domaćina bio je Marin, koji je bio glavni arhitekta da se udvostruči prednost.

Bivši nemački reprezentativac magičnim dodavanjem “pocepao” je odbranu Vojvodine i na levom krilu izbacio Veljka Simića, on je ušao u sredinu, zaobišao protivničkog golmana i krunisao sjajnu akciju za 2:0.

Borjan je sa nekoliko uspešnih intervencija otklonio opasnost, i ulio dodatnu sigurnost u bedem ispred sebe. Ni u nastavku nije viđena mnogo drugačija slika…

Milojevićevi puleni bili su borbeni i srčani, i za premijeru posle dvomesečne pauze priredili su velikom broju navijača sasvim lepu predstavu. Debitanti Milunović Gajić, čuvajući levu stranu odbrane, pokazali su zašto su dovedeni, a sve ostale linije tima su funkcionisale kako treba.

Bilo je i u drugom poluvremenu nekoliko lepih akcija, Marin je samo jednim pokretom tela uspevao da se oslobodi više čuvara, ali je izostala pravovremena završnica… Velike ovacije dobio je najbolji strelac Zvezde ove sezone El Fardu Ben prilikom izlaska iz igre, dok je aplauzima pozdravljen i ulazak Erika Jirke, talentovanog slovačkog krila.

Zauzeo je odmah brzonogi 21-godišnjak iz Trnave mesto na desnom boku odakle je u režiji Žuleta Stojkovića stigao centaršut za Boćaija i on se drugim pogotkom na meču pobrinuo za 3:0 u 68. minutu.

Nedugo zatim malo je nedostajalo da se Jirka nađe u velikoj šansi, nije lopta na vreme stigla do njega, pa je on proigrao Boaćija čiji je snažan udarac sa distance otišao pored stative.

Do kraja je Pavkov zamenio dvostrukog strelca, dok je Ivanić poput Milunovića, Gajića i Jirke upisao debi u crveno-belom dresu ulaskom umesto Simića u samom finišu utakmice. Tako je šef Milojević pored upisanog trijumfa na delu video i četvoricu zimskih novajlija na prolećnoj premijeri, dok je tačku stavio Pavkov na još jedno fantastično dodavanje Marina za konačnih 4:0.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama