Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezdine dame slavile u Bugarskoj

Izvor: KKŽCZ, zvanični sajt

Košarkašice Crvene zvezde savladale su Montanu 2003 u 15.kolu WABA lige 68-64 (16-22, 20-15, 13-17, 19-10), i došle na korak od plasmana na Fajnal for!

Crveno-bele su „brejkom“ došle u poziciju da same odlučuju o plasmanu na završni turnir. Ostale su još četiri utakmice do kraja, tri u Beogradu, a Zvezdi bi dve pobede garantovale miran san i drugu godinu uzastopno mesto među četiri najbolje ekipe regiona.

Domaća ekipa je bolje otvorila utakmicu, do sredine četvrtine imao je šampion Bugarske pet poena prednosti (11-6), a trojkom Cvetomire Šarenkapove i „plus 9“ na 1:40 do isteka prvog perioda (20-11). Uzvratila je trojku Bogićević, pogodila i Marta Vulović, da bi Šarenkapova postavila konačnih 22-16 posle prvih 10 minuta igre.

Kontrolisala je Montana prednost tokom celog toka druge deonice, Zvezda u mini serijama uspevala da održi priključak, a serijom Ivane Katanić da završi poluvreme i priđe na koš zaostatka pred nastavak igre u dvorani „Mladost“, (37-36).

Milica Bojović je trojkom otvorila drugo poluvreme i donela Zvezdi prvu prednost na meču, a Montana je uspela da okrene situaciju na parketu u svoju korist sa dve serije po 6-0, pa je posle poena Tejlor Manuel na isteku poslednjeg napada u trećoj četvrtini imala pet poena „zalihe“ pred odlučujućih deset minuta susreta, 54-49.

Zvezda je čvrstom odbranom uvela Montanu u kontraritam, a serijom 6-0 preuzela prednost, koju je potvrdila nakon izuzetno bitne trojke koju je postigla Ivana Katanić, (58-60). Montana je imala periode od tri minuta bez poena iz igre, Zvezda nije uspevala da realizuje napade i pogodi sa distance, ali je bila koncentrisanija u završnici. Manuel i Georgijeva su bile polovične sa penala, a Mina Đorđević izuzetno sigurna, čime je obezbedila osmu pobedu Crvene zvezde u regionalnom takmičenju i prvu na tlu jugoistočnog suseda.

Najefikasnija Snežana Bogićević sa 14 poena, novi dabl-dabl Mine Đorđević – 12 poena i 12 skokova, 12 poena ubacila je i Ivana Katanić.

Zvezdu posle meča u Nišu protiv Studenta u domaćem šampionatu (subota 16:30), očekuju dve utakmice u dva dana protiv Triglava (utorak 17:30) i Trešnjevke (sreda 19:30) u WABA ligi. U slučaju obe pobede Zvezda će u sredu obezbediti plasman na Fajnal for.

KKŽ Crvena zvezda: Naumčev 6 (8sk 3as), Čubra, Tešić, Bogićević 14 (3sk 3ukl), Zukanović (3sk), A.Katanić 8, I.Katanić 12 (2sk 6as 3ukl), Dešić, Bojović 7 (3sk 1blk), M.Đorđević 12 (12sk 1blk), Mišeljić 6 (2sk 2as 2ukl), Vulović 3.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama