Hokej Hokej/Vesti

IN MEMORIAM – Ljubomir Georgijević

Poštovani navijači Crvene zvezde i ljubitelji najbrže kolektivne igre na svetu, hokeja na ledu. Sa tugom vas obaveštavamo da nas je 26. januara, u 82. godini, napustila istinska legenda ovog sporta i Hokejaškog kluba Crvena zvezda, Ljubomir Georgijević.

Čika Ljuba je rođen 10. marta 1936. godine u Beogradu. Za našu Crvenu zvezdu branio od 1956. do 1972. godine. Branio je i za reprezntaciju Jugoslavije preko 80 puta, a na svetskom prvenstvu u Štokholmu, 1963. godine, bio je proglašen za trećeg golmana na svetu. Tada se nije igralo po grupama, nego su igrali svi zajedno jedni protiv drugih. Ostavio je neizbrisiv trag, vredan svakog pomena.

Nažalost, čika Ljuba Georgijević nije nikada odigrao oproštajni meč za svoju Crvenu zvezdu. Pre izvesnog vremena ekipa našeg portala je sa našim hokejaškim klubom pokušala da organizuje dodelu plakete i primanje čika Ljube u kuću slavnih našeg kluba, ali je bolest bila brža i nažalost nije dozvolila da čika Ljuba za života primi počasti koje od svog kluba, Crvene zvezde, zaslužuje.

Sahrana Ljubomira Georgijevića će se obaviti u sredu, 30. januara u 15 časova na Zemunskom groblju. Opelo počinje u 14:30 časova u Hariševoj kapeli.

Ovom prilikom ekipa našeg portala izražava iskreno saučešće porodici Georgijević.

Počivajte u miru, čika Ljubo!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama