Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkašice

Zvezda kao lider startuje u Mini ligi

Izvor: SD Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde savladale su Spartak u Subotici sa 0:3, po setovima 19:25, 12:25, 14:25, u 18. kolu BPŠ Superlige Srbije.

Zvezdine dame su u poslednjem kolu prve faze BPŠ Superlige Srbije ostvarile maksimalnu pobedu i osvojile su 1. mesto na tabeli, pred početak druge faze, odnosno Mini lige u kojoj će učestvovati šest prvoplasiranih ekipa.

Crveno-bele su silovito započele meč i već na početku prvog seta su stigle do ubedljive prednosti od 0:8. Nakon tehničkog tajm auta i poena Milice Tasić Zvezda je došla do dvocifrenog vođstva (3:13). Održavale su naše odbojkašice stečenu prednost došle do osam vezanih set lopti, a tek četvrtu je iskoristila Milka Stijepić za 19:25.

Serijom od pet poena na servis Tasićeve naša ekipa je povela sa 4:6. Sa nova tri vezana poena Zvezda je vodila sa 6:10 u drugom periodu igre i tu prednost je imala na tehničkom tajm autu. Crveno-bele su potom osvajale poene u serijama i stigle do 11:20. Zvezdine dame su osvojile poslednjih pet poena i sa dva vezana as servisa Mile Đorđević povele sa 0:2 – 12:25.

Na početku trećeg seta servirala je Katarina Čanak kada je naš tim nanizao sedam poena i poveo sa 1:7. Nisu dozvolile Subotičankama da uhvate priključak, a sa pet poena u nizu, od toga tri Milke Stijepić, Zvezda je povela sa 8:19. Mirno su naše odbojkašice privele meč kraju, Sara Vučićević je donela 11 vezanih meč lopti, a Tara Taubner je iskoristila drugu za ubedljivu pobedu Crvene zvezde – 14:25.

Najefikasnija na meču bila je Milka Stijepić sa 18 poena. Milica Tasić je osvojila 12, a Sara Vučićević 10 poena.

U 1. kolu Mini lige narednog vikenda Crvena zvezda će igrati upravo protiv Spartaka u Beogradu.

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA 0:3 (19:25, 12:25, 14:25)

Subotica – Dvorana HS Dudova šuma. Gledalaca: 350. Sudije: Milan Milošević i Vladimir Cvetković. Trajanje meča: 67 minuta.

SPARTAK: Robins-Hardi 2, Trnić 9, Marić 6, Ilić (libero), Batinić 5, Drčić, Rajlić 5, Momković, Živanović 4. Nisu igrale: Simović, Mađarević.

CRVENA ZVEZDA: Taubner 1, Čanak 8, Stijepić 18, Jakšić, Milunović 6, Đorđević 2, Tasić 12, Vučićević 10, Stepanvić (libero). Nisu igrale: Sekulić, T. Marković, Delić. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama