Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице

Звезда као лидер стартује у Мини лиги

Извор: СД Црвена звезда

Одбојкашице Црвене звезде савладале су Спартак у Суботици са 0:3, по сетовима 19:25, 12:25, 14:25, у 18. колу БПШ Суперлиге Србије.

Звездине даме су у последњем колу прве фазе БПШ Суперлиге Србије оствариле максималну победу и освојиле су 1. место на табели, пред почетак друге фазе, односно Мини лиге у којој ће учествовати шест првопласираних екипа.

Црвено-беле су силовито започеле меч и већ на почетку првог сета су стигле до убедљиве предности од 0:8. Након техничког тајм аута и поена Милице Тасић Звезда је дошла до двоцифреног вођства (3:13). Одржавале су наше одбојкашице стечену предност дошле до осам везаних сет лопти, а тек четврту је искористила Милка Стијепић за 19:25.

Серијом од пет поена на сервис Тасићеве наша екипа је повела са 4:6. Са нова три везана поена Звезда је водила са 6:10 у другом периоду игре и ту предност је имала на техничком тајм ауту. Црвено-беле су потом освајале поене у серијама и стигле до 11:20. Звездине даме су освојиле последњих пет поена и са два везана ас сервиса Миле Ђорђевић повеле са 0:2 – 12:25.

На почетку трећег сета сервирала је Катарина Чанак када је наш тим нанизао седам поена и повео са 1:7. Нису дозволиле Суботичанкама да ухвате прикључак, а са пет поена у низу, од тога три Милке Стијепић, Звезда је повела са 8:19. Мирно су наше одбојкашице привеле меч крају, Сара Вучићевић је донела 11 везаних меч лопти, а Тара Таубнер је искористила другу за убедљиву победу Црвене звезде – 14:25.

Најефикаснија на мечу била је Милка Стијепић са 18 поена. Милица Тасић је освојила 12, а Сара Вучићевић 10 поена.

У 1. колу Мини лиге наредног викенда Црвена звезда ће играти управо против Спартака у Београду.

СПАРТАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (19:25, 12:25, 14:25)

Суботица – Дворана ХС Дудова шума. Гледалаца: 350. Судије: Милан Милошевић и Владимир Цветковић. Трајање меча: 67 минута.

СПАРТАК: Робинс-Харди 2, Трнић 9, Марић 6, Илић (либеро), Батинић 5, Дрчић, Рајлић 5, Момковић, Живановић 4. Нису играле: Симовић, Мађаревић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 1, Чанак 8, Стијепић 18, Јакшић, Милуновић 6, Ђорђевић 2, Тасић 12, Вучићевић 10, Степанвић (либеро). Нису играле: Секулић, Т. Марковић, Делић. Тренер: Александар Владисављев.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама