Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда прегазила Војводину

Хокејаши Црвене звезде су отворили Нову 2019. годину утакмицом против Војводине у Новом Саду. Иако ослабљени неиграњем Дзиова који још увек није добио шенген визу, као и неиграњем неколико играча који наступају за репрезентацију Србије до 20 година, црвено-бели оклопницу су вечерас лако савладали екипу Војводине. Иако су новосађани у неколико претходних утакмица показали знаке живота победама над Цељем и Медвешчаком, против шампиона Србије нису могли до изненађења.

ХК Војводина – СКХЛ Црвена звезда  1:6  (0:3, 1:2, 0:1)

Прва трећина започела је Звездиним поготком на почетку 8. минуте сусрета. Стрелац је био Гаидаш на асистенцију Сабадоша за водство од 0:1. Није се дуго чекало на други Звездин погодак. Играо се 11. минут, а стрелац је био још један Рус у редовима црвено-белих, Чегринтсев, који је на асистенцију капитена Бркушанина повећао резултат на 0:2. Да неће допустити никакво изненађење, црвено-бели оклопницу су то показали у 16. минути сусрета када преко Бркушанина, а на асистенцију Чегринтсева, долазе у водство од 0:3, а то је био и коначан исход овог периода.

Други период започиње голом Војводине која преко Бабића у 23. минути смањује на 1:3. Ипак, Звезда врло брзо, само два минута након тог гола, поновно повећава своју предност. Стрелац за 1:4 био је Цвик, а аистирали су му Бркушанин и Чегринтсев. голова није било до 35. минута када је Цвик својим другим голом, на асистенцију Подунавца и Бркушанина, довео чету Јовице Руса у водство од 1:5.

Последњи период нам није донео ништа ново. Војводина није успела да искористи у периоду од 46. до 48. минута два играча више на леду, а то је зналачки казнио капитен Бркушанин (асистенција Чегринтсев) за водство од 1:6. У последњих 9 минута сусрета тренер Рус је дао прилику резервном голману Степановићу који је заменио на голу Ранковића. До краја утакмице није било голова, а Звезда се овом победом учврстила на врху табеле ИХЛ такмичења.

Звезда је наступила у саставу: Ранковић, Степановић, Анић, Бркушанин, Чегринтсев, Даниел, Гаидаш, Јанковић, Керезовић, Кулешов, Марковић, Новаковић, Подунавац, Поправка, Ристић, Сабадош, Вукићевић, Вуковић, Цвик. Тренер: Јовица Рус

Свој следећи меч црвено-бели играју у суботу (19. јануар), у Љубљани, против екипе Славије.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама