Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Sjajna Zvezda srušila Jug

CRVENA ZVEZDA vs PRO RECO Beograd, 17.10.2018. foto: Nebojsa Parausic Vaterpolo, Crvena zvezda, Pro Reko, XYZ

Vaterpolisti Crvene zvezde napravili su veliko iznenađenje. Naime, večeras su na bazenu “Milan Gale Muškatirović” savladali su favorizovanu ekipu Juga rezultatom 11:10.

Crvena zvezda – Jug 11:10 (1:3, 3:2, 4:1, 3:4)

Početak utakmice nije nagoveštavao Zvezdinu pobedu. Ekipa Juga je krenula silovito u prvoj četvrtini koju su rešili u svoju korist sa dva gola prednosti. Jug je poveo golom Garsije, ali je Zvezda izjednačila preko Vasića. Do kraja ovog perioda gosti su golovima Merkulova i Fatovića došli do prednosti od 1:3 i činilo se da će Jug ovu utakmicu lako rešiti u svoju korist.

Ipak, u drugoj četvrtini Zvezda je uspela da pokaže da se neće predati. Jug je prvo preko Lozina došao do 1:4, ali onda Zvezda sa tri vezana gola dolazi do izjednačenja 4:4. Strelci su bili Vasić, Radović i Bitadze. Ipak, na samo 40 sekundi pred kraj ovog perioda Merkulov gostima donosi prednost od 4:5.

A onda je usledila fantastična treća četvrtina u kojoj je Zvezda doslovno potpila ekipu Juga. Zvezda golovima Maksimovića i Vasića dolazi do vodstva od 6:5. Jug uspeva da izjednači preko Lozina, ali Zvezda onda postiže nova dva pogotka za vodstvo od 8:6. Strelac ta dva gola je bio fenomenalni Vasić.

U poslednjoj četvrtini Zvezda je na početku imala dva puta prednost od tri gola. Prvo je na 9:6 povećao Maksimović. Raguž je smanjio na 9:7, ali je Šulc doneo novih tri gola prednosti (10:7). Jug uspeva preko Benovića i Fatovića da dođe do 10:8, ali Maksimović donosi Zvezdi prednost od 11:9. Do kraja Jug je pokušao sve, ali uspeo je samo da smanji na 11:10 golom Benića što je bio i konačan rezultat ovog susreta.

Ovoj pobedi doprineo je i odlični golman Zvezde, Alesandro Kralj, sa svojih 6 odbrana. Zvezda je trenutno na 6. mestu sa 11 osvojenih bodova.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama