Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Сјајна Звезда срушила Југ

CRVENA ZVEZDA vs PRO RECO Beograd, 17.10.2018. foto: Nebojsa Parausic Vaterpolo, Crvena zvezda, Pro Reko, XYZ

Ватерполисти Црвене звезде направили су велико изненађење. Наиме, вечерас су на базену “Милан Гале Мушкатировић” савладали су фаворизовану екипу Југа резултатом 11:10.

Црвена звезда – Југ 11:10 (1:3, 3:2, 4:1, 3:4)

Почетак утакмице није наговештавао Звездину победу. Екипа Југа је кренула силовито у првој четвртини коју су решили у своју корист са два гола предности. Југ је повео голом Гарсије, али је Звезда изједначила преко Васића. До краја овог периода гости су головима Меркулова и Фатовића дошли до предности од 1:3 и чинило се да ће Југ ову утакмицу лако решити у своју корист.

Ипак, у другој четвртини Звезда је успела да покаже да се неће предати. Југ је прво преко Лозина дошао до 1:4, али онда Звезда са три везана гола долази до изједначења 4:4. Стрелци су били Васић, Радовић и Битадзе. Ипак, на само 40 секунди пред крај овог периода Меркулов гостима доноси предност од 4:5.

А онда је уследила фантастична трећа четвртина у којој је Звезда дословно потпила екипу Југа. Звезда головима Максимовића и Васића долази до водства од 6:5. Југ успева да изједначи преко Лозина, али Звезда онда постиже нова два поготка за водство од 8:6. Стрелац та два гола је био феноменални Васић.

У последњој четвртини Звезда је на почетку имала два пута предност од три гола. Прво је на 9:6 повећао Максимовић. Рагуж је смањио на 9:7, али је Шулц донео нових три гола предности (10:7). Југ успева преко Беновића и Фатовића да дође до 10:8, али Максимовић доноси Звезди предност од 11:9. До краја Југ је покушао све, али успео је само да смањи на 11:10 голом Бенића што је био и коначан резултат овог сусрета.

Овој победи допринео је и одлични голман Звезде, Алесандро Краљ, са својих 6 одбрана. Звезда је тренутно на 6. месту са 11 освојених бодова.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама