Хокеј Хокеј/Извештаји

У18: Храбра Звезда славила у Јесеницама!

Иако нам је обичај да, када се игра двомеч млађих селекција, извештаје пишемо после другог одиграног сусрета, овај пут правимо изнимку. Разлог је заиста сјајна представа десетковане Звезде која је још уморна од пута успела да направи велики подвиг и да слави против лидера ИХЛ такмичења за јуниоре, екипе Јесеница.

Меч није кренуо добро по чету Ненада Милинковића и није се дало после прве трећине ни наслутити да ће крајњи исход бити победа наших оклопника. У 3. и 20. минути прве трећине Јесенице су успеле да постигну своје голове и да након прве трећине воде са 2:0. Не можемо рећи да су Јесеничани били бољи, али дефинитивно су знали да искористе грешке у нашој одбрани и да дођу до, наизглед, капиталне предности.

А онда у другој трећини као да је на лед изашла друга, разгоропађена, Звезда. Головима Матеје Поповића (2) и Страхиње Вдовића, црвено-бели оклопници су тотално преокренули меч у своју корист и у 36. минути сусрета су водили са 2:3. Ипак, пад концентрације пред сам крај овог периода (опет је последња минута била у питању) доноси домаћину изједначење од 3:3 и са тим резултатом се отишло на последњи одмор.

И када се очекивало да ће Јесенице преузети контролу игре, јер је Звезда на овом сусрету играла са свега 12 играча од којих се један (мислимо да се ради о Момчилу Голубовићу) повредио још у првој трећини, видели смо заиста фантастичну представу наших оклопника. Момци су напросто кидисали на гол Јесеница, клизали, борили се, шутирали на гол домаћина и то је уродило плодом у 52. минути када је Марко Младеновић довео Звезду у водство од 3:4. Пред сам крај утакмице Јесенице су играле са шест играча у пољу јер је њихов голман напустио терен и наравно, стигла их је заслужена казна. Марко Драговић је искористио једну непажњу домаћина и сместио пак у мрежу за коначних 3:5 и велико славље наших хокејаша.

Браво, момци…једно ВЕЛИКО БРАВО!!!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама