Fudbal Fudbal/Vesti

Godina dominacije bez poraza

Beograd, 6. novembra 2018 - Fudbaleri Crvene zvezde slave postignuti gol na utakmici cetvrtog kola Grupe C Lige sampiona izmedju Crvene zvezde i Liverpula. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Godina na izmaku je za ponos i najlepšće sećanje svih zvezdaša, o čemu govore uspesi, istorijski rezultati, kao i podatak da nemamo poraz u 2018. na domaćoj sceni.

540-dominacija-2212.jpg

Fudbaleri Crvene zvezde zaista su blistali, pod komandom Vladana Milojevića i njegovih saradnika u stručnom štabu igrali evropsko proleće, odnosno nokaut fazu Lige Evrope, osvojili titulu šampiona Srbije za sezonu 2017/2018, plasirali se u grupnu fazu Lige šampiona i nastavili superligaški niz za pamćenje.

Ukupno, naši fudbaleri su slavili na 33 od 36 prvenstvenih utakmica tokom 2018. godine, uz tri remija i bez ijednog poraza. Ove jeseni smo ostvariil 19 trijumfa na 21 meču. Poslednji put je Zvezda kalendarsku godinu bez poraza završila 2000. pod vođstvom Slavoljuba Muslina.

Dakle, ovu godinu crveno-beli ispraćaju bez neuspeha u Superligi, sa osvojenom titulom i evropskim podvizima o kojima će se godinama pričati.

Koliko uspeh smo ostvarili govori i to da je u Evropi, pored Crvene zvezde, kalendarsku godinu bez poraza u domaćem šampionatu uspeo da zabeleži samo još estonski Kalju Nome.

Aktuelni niz od 21 utakmice bez izgubljene prvenstvene utakmice, računajući samo tekuću sezonu, prate Salcburg sa 15 pobeda i tri remija, slede Juventus (15-1-0), odnosno Liverpul (14-3-0) i PSŽ (14-2-0) iz najjačih liga, uz pomenuti klub iz Estonije.

Zvezdin kalendarski niz bez poraza u Superligi započet je u februaru pobedom nad Javorom sa 3:0, preko trofejnog finiša prošle sezone, uz uspešan prvi deo tekuće zaključen trijumfom na gostovanju Čukaričkom sa 2:1 u smiraj godine.

Ova godina bila je sjajna, rezultatski jedna od najboljih, a neka 2019. bude još uspešnija.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama