Фудбал Фудбал/Вести

Година доминације без пораза

Beograd, 6. novembra 2018 - Fudbaleri Crvene zvezde slave postignuti gol na utakmici cetvrtog kola Grupe C Lige sampiona izmedju Crvene zvezde i Liverpula. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Година на измаку је за понос и најлепшће сећање свих звездаша, о чему говоре успеси, историјски резултати, као и податак да немамо пораз у 2018. на домаћој сцени.

540-dominacija-2212.jpg

Фудбалери Црвене звезде заиста су блистали, под командом Владана Милојевића и његових сарадника у стручном штабу играли европско пролеће, односно нокаут фазу Лиге Европе, освојили титулу шампиона Србије за сезону 2017/2018, пласирали се у групну фазу Лиге шампиона и наставили суперлигашки низ за памћење.

Укупно, наши фудбалери су славили на 33 од 36 првенствених утакмица током 2018. године, уз три ремија и без иједног пораза. Ове јесени смо оствариил 19 тријумфа на 21 мечу. Последњи пут је Звезда календарску годину без пораза завршила 2000. под вођством Славољуба Муслина.

Дакле, ову годину црвено-бели испраћају без неуспеха у Суперлиги, са освојеном титулом и европским подвизима о којима ће се годинама причати.

Колико успех смо остварили говори и то да је у Европи, поред Црвене звезде, календарску годину без пораза у домаћем шампионату успео да забележи само још естонски Каљу Номе.

Актуелни низ од 21 утакмице без изгубљене првенствене утакмице, рачунајући само текућу сезону, прате Салцбург са 15 победа и три ремија, следе Јувентус (15-1-0), односно Ливерпул (14-3-0) и ПСЖ (14-2-0) из најјачих лига, уз поменути клуб из Естоније.

Звездин календарски низ без пораза у Суперлиги започет је у фебруару победом над Јавором са 3:0, преко трофејног финиша прошле сезоне, уз успешан први део текуће закључен тријумфом на гостовању Чукаричком са 2:1 у смирај године.

Ова година била је сјајна, резултатски једна од најбољих, а нека 2019. буде још успешнија.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама