Сећања Фудбал Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Звездаштво

Милојевић – Повратак на славне стазе

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Повратак Црвене звезде на најсветлију европску сцену обрадовао је све њене навијаче, а успешну јесен поред добрих интернационалних игара употпуниле су одличне партије у домаћем шампионату.

Са посебном радошћу последње клупске успехе проживљавали су бивши играчи, а међу њима и легендарни голман црвено-белих Звонко Милојевић.
– Година на измаку је само могла да се пожели. Освојили смо титулу, играли Лигу шампиона и остварили невероватну доминацију ове јесени у Суперлиги. Победа над славним Ливерпулом посебно ме је обрадовала, а једини пораз на домаћем терену доживели смо од Пари Сен жермена, најбоље екипе против које је Звезда играла у последњих 50 година – истакао је некадашњи чувар мреже.
На Милојевића је посебан утисак оставио дуел са прошлогодишњим финалистом Лиге шампиона.
– У Звезди важи правило да се само победе признају, па је самим тим сваки наредни тријумф најважнији, али уколико бих морао да издвојим један свакако је то славље над Ливерпулом, вицешампионом европе. Мало ко је очекивао такав епилог, а посебно радује доминантан утсак који је наш клуб оставио у том дуелу. Да су тимови играли без клупских обележја, сви би мислили да је Звезда заправо Ливерпул, клуб са милионским буџетом и играчима који су међу најбољима у свету.

Посебне комплименте Звонко Милојевић је имао на своје наследнике међу стативама.

– Без доброг голмана нема ни успеха, јер кућа се гради од темеља. Према томе, за успех какав су остварили црвено-бели потребан је одличан голман, а Владан Милојевић је ове јесени имао два на располагању – Борјана и Поповића. Поред одличних чувара мреже имали смо сјајно укомпоноване остале линије тима, а поред голмана посебно сам одушевљен и нападачима.
Комплименти нису изостали ни на рачун презимењака, шефа стручног штаба.
– Добри играчи и квалитет су узалуд уколико немате стратега који ће да их укомпонује и направи тим, здраву и јаку целину. Клуб није појединац већ колектив, а Звезда захваљујући Владану Милојевићу има компактан тим што је плод успеха. Желим им да следећа година буде бар приближно успешна што најбоље говори колики смо успех остварили. Прошле су деценије од нашег претходног учешћа у Лиги шампиона и надам се да је ово тек почетак повратка Звезде на стазе старе славе – нагласио је Милојевић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама