Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Spartak bolji od Zvezde

Izvor: RKCZ, zvanični sajt

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u „Šumicama“ od Spartaka 27:22 u poslednjoj utakmici za 2018.godinu.

Crveno-beli su neslavno završili prvi deo sezone, sa dva uzastopna poraza i tri meča bez pobede, i time sebi otežali put i posao na proleće. Loš finiš jeseni se završio porazom od Subotičana u „Šumicama“.

U ekipu se vratio Dušan Hercegovac nakon preloma nosa i pauze od mesec dana.

Nervozan početak utakmice se odrazio na celo poluvreme. Spartak je brzo došao do tri gola prednosti na startu (1:4), kontrolisao rezultat tokom celog toka prvog poluvremena, da bi u 21.minutu prvi put poveo sa pet golova razlike, a u 25,minutu imao i maksimalnu prednost od sedam golova prednosti (5:12). U poslednjih pet minuta prvog perioda igre Zvezda je uspela da serijom od četiri gola priđe gostima na tri gola zaostatka, ali su nalet crveno-belih odbili Maksić i Stefanović za 9:14 nakon prvih trideset minuta igre.

Model Zvezdine igre i borbe, koji su krasili ekipu Nenada Peruničića ove jeseni videli smo u prvih 10 minuta nastavka. Zvezda je silovito otvorila drugo poluvremene, energično i serijom od pet uzastopnih golova u 38.minutu anulirala minus i stigla do izjednačenja – 16:16. U 40.minutu je bilo 17:17, i tada je ponovo usledio pad u igri, mnogo grešaka, izgubljenih lopti, što su veoma motivisani i borbeni gosti iskoristili, uzvratili istom merom, sa pet uzastopnih golova i prelomili utakmicu u svoju korist, 17-22. Punih osam minuta crveno-beli su bili bez gola, a Spartak je sačuvao prednost do kraja meča i slavio 22:27 u „Šumicama“.

Najefikasniji u redovim Crvene zvezde bio je Ivan Rajičević sa 6 golova, pet je postigao Stošljević, Laković 3.

Crvena zvezda je jesenji deo sezone završila na 6.mestu sa 13 bodova, iza Šamota koji ima 14, i Partizana i Novog Pazara koji imaju po 16 bodova. Po 13 imaju još upravo Spartak i Kikinda.

Prolećni deo sezone počinje 2.februara 2019.godine, kada Zvezda gostuje u Pančevu, ekipi Dinama.

Crvena zvezda – Spartak 22:27 (9:14)

Beograd, dvorana: Šumice. Gledalaca: 200. Sudije: Kovač (Kosovska Mitrovica) i Milosavljević (Zvečan). Sedmerci: Crvena zvezda 5 (2), Spartak 3 (2). Isključenja. Crvena zvezda 10, Spartak Vojput 4 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Pešić 2, Horvat, Lazić 1, Laković 3, Tufegdžić, Ljubojević 2, Ljubenović, Bugarinović, Hercegovac, Dimić, Đorđijević 2, Rajičević 6 (2), Jovanović 1, Stošljević 5, Jokić. Trener: Nenad Peruničić

SPARTAK VOJPUT: Rosić, Ž. Peić Tukuljac, J. Peić Tikuljac, Kolundžić, Šukić, Jankovvić 5, Spremo, Kojadinović 2, Pjevalica, Karan 6 (2), Petrović 7, Ristić, Maksić 1, Leovac 2, Stefanović 4, Arđelan. Trener: Slaviša Laković

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama