Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Перфектна полусезона за црвено беле

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј. 

Црвена звезда је одрадила перфектно први део сезоне у АБА лиги. За идеалних 11-0, екипа Милана Томића је победила увек неугодну екипу Меге Бемакса. У Сремској Митровици, Мега бемакс – Црвена звезда 68:78 (15:20 10:22 22:22 21:14)

За идеалну полусезону, побринула се фантастична одбрана и тотална контрола скока. Звезда, иако је рано остала без Регланда који је брзо добио три личне грешке, је екипу Меге спустила на свега 25 поена у првом полувремену. Мега није могла да уради ништа, у одбрани је петорка Ненадић Давидовац Перпероглу Фаје Оџо крпила све. Напад није бриљирао током читаве утакмице, али се Звезда хранила добром одбраном и лагано градила предност. Заштитни знак Меге, а то је контрола скока је пала у воду. Друго полувреме је донело апсолутну контролу утакмице све до последњих пар минута када нас је нервиозни Цирбес увукао у кризу. Треба напоменути и чињеницу да Звезда није дала кош првих четири минута последње четвртине. Приближила се Мега на шест поена, али су Перпороглу са тројком и Били Берон са два улаза и коша преко Битадзеа увели меч у мирну завршницу и победу од десет разлике.
Звезду сад очекује пут у Истанбул и меч са Галатасарајем а онда и одлзак у Загреб на меч са Цибоном. Честитке играчима и стручном штабу на фантастичном низу уз жељу да наставе овако.

МЕГА БЕМАKС – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 68:78
/15:20, 10:22, 22:22, 21:14/

Дворана: Пинки, Сремска Митровица;
Гледалаца: око 2.000;
Судије: Милош Kољеншић, Бранислав Мрдак, Иван Стефановић.

Мега Бемакс: Јањић -, Марјановић 6, Ратковица 11 (5ас), Ашћерић -, Мишковић 10, Чарапић 8, Атић -, Битадзе 23, Kопривица -, Мокока 7, Фундић 3, Станић -.

Црвена звезда: Регланд 13, Перпероглу 17, Давидовац 2, Ненадић 3, Лазић 5, Фаје 5 (10ск), Берон 14 (4ск, 4ас), Добрић -, Ристић -, Симанић 8, Цирбес 6.

Скочи на траку са алаткама