Košarka Košarka/Izveštaji i analize

I nakon pauze stare, pobedničke navike – 10:0

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Košarkaši Crvene zvezde mts zabeležili su desetu uzastopnu pobedu u ABA ligi. Crveno-beli su nakon dvonedeljne pauze i mesec dana odsustva sa domaćeg parketa savladali Zadar rezultatom 97:70 (22:16, 23:17, 34:20, 18:17).

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је tim-zadar-3.png

Košarkaši Crvene zvezde mts vratili su se na domaći parket nakon više od mesec dana pauze, odnosno dvonedeljnog odmora od takmičarskih utakmica. Pauza je prijala crveno-belima koji su zadržali stare, pobedničke navike.
Izabranici Milana Tomića nastavili su da dominiraju regionalnim terenima. Deseta uzastopna pobeda u ABA ligi vodila je preko ekipe Zadra koja se suočila sa granitnom odbranom Crvene zvezde i raspoloženim šuterima. 
Na kraju, rezultat je bio ubedljiv – 97:70.
Izuzetno raspoloženi na početku utakmice bili su Džo Regland i Maik Cirbes. Taj tandem je izuzetno funkcionisao i stvorio je prvih 16 od 19 poena Crvene zvezde, a samim tim i bio zaslužan za prvo osetnije vođstvo na utakmici – 19:10. Uzvratio je Litl sa dve trojke i Zadar je prišao, ali su crveno-beli odgovorili veoma čvrstom odbranom i ostavili goste bez poena do kraja deonice – 22:16. 
Do prve dvocifrene prednosti vodio je Stratos Perperoglu sa četiri uzastopna poena iz kontranapada – 26:16. 
Dejan Davidovac pogodio je trojku iz ugla za plus 14, a posle nekoliko napada bez poena na obe strane nakon velike požrtvovanosti u odbrani, Simanić je pogodio svoju drugu trojku na utakmici i doneo svom timu najveće vođstvo na meču – 43:26. 
Dobra odbrana crveno-belih je čuvala vođstvo koje je ostalo dvocifreno i pri odlasku na veliki odmor – 45:33. 
Već u drugoj deonici bilo je očigledno da su izabranici Milana Tomića u potpunosti preuzeli kontrolu nad utakmicom. Tako je bilo i u trećem periodu. Dobrom odbranom crveno-beli su primoravali Zadrane da težim putem dolaze do poena. Čvrstina u odbrani i dobar protok lopte u napadu je bio ključ. Sjajne minijature raspoloženih Cirbesa, Reglanda, Simanića, Perperoglua… Gradili su, ispostaviće se, prednost koja nije mogla da bude ugrožena. Zvezda je išla i na plus 22 na 12 minuta pre kraja nakon poena Nemanje Nenadića – 70:48.
To je zaista bila visoka prednost i dozvolila je treneru Tomiću luksuz da često rotira i zadrži svežinu igrača pred izrazito važan meč u utorak kada će Crvena zvezda dočekati Brešu u Evrokupu. 
Opuštanja nije bilo, naprotiv. Prvotimci Crvene zvezde su i ovog puta odigrali za primer sve do poslednjeg zvuka sirene i zabeležili ubedljiv trijumf. 
Crvena zvezda mts – Zadar 97:70 (22:16, 23:17, 34:20, 18:17)
Crvena zvezda mts: Regland 17 (6as), Perperoglu 15, Davidovac 3 (6sk, 6as), Nenadić 8, Lazić 3, Faje 8, Beron 7, Dobrić, Ristić 4, Simanić 11, Cirbes 14 (5sk), Odžo 7.
Milan Tomić:

”Kako se utakmica završila, mislim da ne možemo da napravimo veliku analizu. Stvarno smo odigrali dobro svih 40 minuta. Kada imamo 29 poena iz kontranapada, onda dolazi i ovakav rezultat. Posle dvonedeljne pauze smo konačno zaigrali, a sada u sredu sledi Breša kada treba da odigramo još bolju utakmicu i da ostvarimo pobedu.
Zahvalio bih se navijačima na podršci. U sredu očekujem da imamo dobru podršku, a nadam se da će biti puna dvorana”

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama